Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο S. Vettel παράλαβε το τρόπαιό του

svettelawards
Μετά από μια ονειρική χρονιά φέτος στη Formula 1 ο Γερμανός S.Vettel παρευρέθη στο  Νέο Δελχί της Ινδίας για να παραλάβει το πολυπόθητο τρόπαιο από τον πρόεδρο της FIA,Jean Todt. Αντίστοιχα η Red Bull Racing Team Principal και ο Christian Horner παρέλαβε το τρόπαιο Κατασκευαστών για το 2011 από τον Bernie Ecclestone.

Στους 19 αγώνες που πήρε μέρος φέτος ο S.Vettel κέρδισε τους 11 ενώ έσπασε και το Ρεκόρ των pole positions καθώς βρέθηκε 1ος στην κατάταξη εκκίνησης 15 φορές.

Βρέθηκε 17 φορές στους πρώτους τρείς (podium) και σημείωσε 3 φορές τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε ήταν 392 και με τον φετινό του τίτλο έγινε ο νεότερος δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1.

H καριέρα του σαν οδηγός αγώνων άρχισε στη Formula BMW ADAC το 2003 σημειώνοντας 5 νίκες και 5 Poles, ενώ το ντεμπούτο του στη Formula 1 έγινε το 2006 σαν δοκιμαστής της BMW Sauber F1 Team.

Δεν χρειάστηκε και πολύ για την Red Bull RACING να καταλάβει για το πληθωρικό του ταλέντο με αποτέλεσμα να τον εντάξει στην ομάδα το 2009, οπότε από εκεί και πέρα δεν άργησε ο Γερμανός να καταπιεί τον ανταγωνισμό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...