Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Σαρωνικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του στη δυσμενή οικονομική συγκυρία
που βιώνει η χώρα μας, και παράλληλα να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους πολίτες του, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, προωθεί συγκεκριμένες στρατηγικές, οι οποίες κινούνται στους τρεις άξονες που ακολουθούν:

1. Έχοντας ως αφετηρία το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προσπαθεί να καταγράψει τα άτομα και τις οικογένειες εντός των Διοικητικών του Ορίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση δεδομένων όπου θα είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι έχοντες ανάγκη που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα, τις ενορίες του Δήμου μας, τους συλλόγους τις περιοχής ή μεμονωμένα άτομα.

2. Ο δεύτερος άξονας αφορά στους εθελοντές που είτε δραστηριοποιούνται ήδη μέσα από κάποιο φορέα είτε είναι άτομα που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τον εθελοντισμό. Έχει ...
δημιουργηθεί και για τους εθελοντές μια βάση δεδομένων, στην οποία δηλώνουν σε ποιους τομείς επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, σύμφωνα με τις γνώσεις που διαθέτουν.
Σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν τα Σεμινάρια Εθελοντισμού, που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Σαρωνικού. Τα σεμινάρια αυτά έχουν σκοπό να μάθουν οι εμπλεκόμενοι τον τρόπο να προσφέρουν αλλά και να δέχονται, καθώς και το πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να φέρει στην επιφάνεια και να ενδυναμώσει το μεγαλείο που κρύβει μέσα του, πώς θα πει ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

3. Η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού», το οποίο στεγάζεται επί της Λεωφ. Καλυβίων 67, στο Λαγονήσι.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 16.30 – 18.30
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 10.00 – 12.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00 – 12.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00 – 15.00

Το κοινωνικό παντοπωλείο διαθέτει βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί εάν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, εγγράφονται στον κατάλογο των δικαιούχων ώστε να λαμβάνουν κάθε 15 ημέρες τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης.

Ο Δήμος Σαρωνικού καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ενεργούς τους ανθρώπους που αυτήν τη στιγμή έχουν ανάγκη, να τους απλώσουμε το χέρι για να ξανανιώσουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Με συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε και γίνεται!!!
Για πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Σαρωνικού στο τηλ. 2299 320310 καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2291072173.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2012/03/blog-post_6104.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...