Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Παρουσιάστηκε η Marussia MR01


Μπορεί η Marussia να μην κατάφερε να δώσει το παρών με το νέο της μονοθέσιο σε καμία από τις χειμερινές δοκιμές, ωστόσο το παρουσίασε δημόσια στο Silverstone,
όπου έκανε και το shakedown. Η MR01 που παρουσιάστηκε σήμερα δεν πρόλαβε τις τελευταίες δοκιμές στη Βαρκελώνη γιατί δεν πέρασε τα crash test της FIA, ωστόσο πλέον το μονοθέσιο είναι έτοιμο να πατήσει πίστα. Η νέα Marussia ακολουθεί το παράδειγμα της McLaren (υπάρχει άλλωστε τεχνική συνεργασία) και δεν έχει το χαρακτηριστικό «σκαλοπάτι» στο ρύγχος, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό.

Η ομάδα έχει προγραμματίσει δύο περιόδους για την κινηματογράφηση του μονοθεσίου, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στους Timo Glock και Charles Pic να πάρουν την πρώτη γεύση από το νέο τους εργασιακό περιβάλλον. Αυτό αποκάλυψε στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής της ομάδας, John Booth: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βγάλαμε στην πίστα την MR01 για πρώτη φορά σήμερα. Ήταν μια μακρά περίοδος αναμονής για όλους μας στην ομάδα αλλά τώρα μπορούμε επιτέλους να επιστρέψουμε στην πίστα και να ξεκινήσουμε τη δουλειά ενόψει του πρώτου αγώνα στην Αυστραλία. Σήμερα είναι το πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα προωθητικά event, έτσι παρότι οι οδηγοί μας θα πάρουν μια αίσθηση του μονοθεσίου, δεν θα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα μέχρι να ξεκινήσουμε να τρέχουμε στη Μελβούρνη. Παρόλα αυτά, είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς».

Η Marussia έχει ακολουθήσει εντελώς διαφορετικό δρόμο στη σχεδίαση αυτού του μονοθεσίου, καθώς μέχρι πέρυσι (που ονομαζόταν Virgin) αυτή γινόταν αποκλειστικά στο CFD. Η MR01 έχει σχεδιαστεί υπό την επίβλεψη του Pat Symonds και με την τεχνική βοήθεια της McLaren και -ως γνωστόν- παίρνει κίνηση από τον V8 κινητήρα της Cosworth. Μένει να δούμε στην πίστα τη δουλειά που έχει γίνει και αν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=26253

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...