Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλαστά εισιτήρια και κάρτες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλαστά εισιτήρια και κάρτες
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν συνδυάστηκε τελικά με υψηλότερα έσοδα εκτός από εκείνους που δεν πληρώνουν, πολλά είναι και
τα κρούσματα απάτης με πλαστά εισιτήρια και κάρτες.

Ειδικότερα στα εισιτήρια είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά πιο είναι το πλαστό και πιο είναι το έγκυρο. Όμως το κακό δεν σταματάει εκεί… καθώς επιτήδειοι έχουν γεμίσει την αγορά και με πλαστές κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Οι ελεγκτές σε λεωφορεία και τρόλεϊ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με απίθανες καταστάσεις.

Ένα πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να τσεκάρει ο επιβάτης είναι η ιριδίζουσα λωρίδα στο εισιτήριο, αν αυτή δεν υπάρχει τότε το εισιτήριο είναι πλαστό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έρχονται από την Βουλγαρία. Στην εταιρεία που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλεϊ υπάρχουν μόνο 30 ελεγκτές, για να κάνουν έλεγχο σε περισσότερα από 1.300 δρομολόγια κάθε μέρα.

Υπολογίζεται ότι η ζημιά στην ΟΣΥ από πλαστά εισιτήρια και κάρτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι τεράστια σύμφωνα με το star.gr, αφού χιλιάδες επιβάτες πληρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους στους επιτήδειους αλλά τα έσοδα αυτά δεν μπαίνουν ποτέ στα ταμεία της εταιρείας.

http://www.tsantiri.gr/ellada/prosochi-kikloforoun-plasta-isitiria-ke-kartes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...