Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βαρκελώνη, 2η μέρα δοκιμών: Ταχύτερος ο Χούλκενμπεργκ!


Χωρίς απρόοπτα κύλησε η σημερινή δεύτερη μέρα δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης. Ταχύτερος ημέρας ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Force India. Ο
νεαρός Γερμανός πιλότος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:22.608 νωρίς το πρωί κάνοντας προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Μιλώντας σχετικά μετά το τέλος της ημέρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ακόμη μια φορά το μονοθέσιο είχε πολύ καλή αίσθηση στην οδήγηση και το βασικό του στήσιμο ταίριαζε με όλες τις γόμες ελαστικών».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να ολοκληρώσει προσομοίωση αγώνα το απόγευμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα συνάντησε στο διάβα του το Χάμιλτον με τη McLaren ο οποίος έκανε την ίδια προσπάθεια και μετά από κάποιους γύρους πίσω του τον προσπέρασε.
Μετά το πέρας των δοκιμών ο 24χρονος Γερμανός πρωταθλητής σημείωσε μεταξύ άμμων στους συνεδέλφους από όλο τον κόσμο που τον ανέκριναν στην πίστα: «Είμαι ικανοποιημένος που καλύψαμε πολλούς γύρους. Νομίζω βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Το μονοθέσιο αντιδρά όπως αναμενόταν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Αναφέρομαι συνέχεια στην απώλεια πρόσφυσης σε σχέση με πέρυσι, καθώς δεν έχουμε την αεροδυναμική απόδοση που είχαμε, είναι όμως κάτι που ισχύει για όλους, όχι μόνο για εμάς. Θα βρούμε λοιπόν τις απαιτούμενες λύσεις και τις επόμενες ημέρες θα αναζητήσουμε βελτιώσεις, καλύτερη απόδοση και περισσότερη ταχύτητα. Μέχρι τώρα πάντως, όλα πάνε καλά», τόνισε ο Φέτελ.

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον μπορεί να περιορίστηκε στην 6η θέση της κατάταξης των χρόνων αλλά φάνηκε ικανοποιημένος καθότι κατάφερε να συμπληρώσει απόσταση σχεδόν ίση με δυο GP (σ.σ: ο αγώνας στη Βαρκελώνη διαρκεί 66 γύρους): « Πέρυσι απ’ όσο θυμάμαι μετά βίας είχα συμπληρώσει 30 γύρους την αντίστοιχη μέρα. Δε θυμάμαι πότε έχω καταφέρει να συμπληρώσω ξανά 120 γύρους μέσα σε μια μέρα. Νιώθω άνετα και σιγουριά ότι θα δώσω μάχη για την κορυφή».



Μιλώντας για το προσπέρασμα που του έριξε ο Φέτελ το απόγευμα ενώ προσομοίωναν αγώνα ο Χάμιλτον επισήμανε: «Σε κάθε αλλαγή ελαστικών έβαζα χρησιμοποιημένα, ενώ αυτός καινούργια. Όμως ήταν πολύ γρήγορος, ίσως λίγο πιο γρήγορος από μας. Τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας είναι καλύτερα από του περσινού ειδικά στις γρήγορες καμπές».

Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε τις δοκιμές για λογαριασμό της McLaren, αυτή τη βδομάδα. Από αύριο στο τιμόνι της MP4/27 αναλαμβάνει ο Τζένσον Μπάτον. Ο Λιούις Χάμιλτον θα κάνει άλλες δυο μέρες δοκιμές την ερχόμενη εβδομάδα στην ίδια πίστα προτού μπει στο αεροπλάνο για την Αυστραλία όπου είναι προγραμματισμένη η πρειμιέρα του πρωταθλήματος στις 18/3.




Το κλίμα δεν είναι ανάλογο στη Ferrari, στην Ιταλική ομάδα υπάρχει έντονος προβληματισμός. Κοιτώντας κανείς προσεκτικά το τι κάνουν οι κόκκινοι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει θέμα με την τελική απόληξη των εξατμίσεων και το που ακριβώς θα σταθεροποιηθεί τελικά η θέση τους.

Ο Αλόνσο μπορεί σήμερα να ήταν 4ος στους χρόνους αλλά έδειξε εμφανώς προβληματισμένος: « Δεν ξέρω αν έχω στα χέρια μου μονοθέσιο για να διεκδικήσω τη νίκη στην Αυστραλία. Ακόμη συλλέγουμε πληροφορίες για την αεροδυναμική απόδοση. Η F2012 είναι αρκετά πολύπλοκη και δύσκολο να κατανοήσεις τη συμπεριφορά της. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε με ακρίβεια σε τι θέση βρισκόμαστε. Πιθανόν δεν είμαστε οι ταχύτεροι αλλά σίγουρα δεν είμαστε και οι πιο αργοί. Σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση στην ταχύτητα εξόδου από τις στροφές».

Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο με το Φελίπε Μάσα να αναλαμβάνει στη Ferrari. 


Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

Θέση Οδηγός         Ομάδα           Χρόνος      Διαφορά Γύροι
1.  Hulkenberg Force India     1m22.608s           112
2.  Perez          Sauber          1m22.648s  +0.040   85
3.  Vettel         Red Bull        1m22.891s  +0.283   104
4.  Alonso         Ferrari         1m23.180s  +0.572   87
5.  Ricciardo      Toro Rosso      1m23.639s  +1.031   48
6.  Hamilton       McLaren         1m23.806s  +1.198   120
7.  Rosberg        Mercedes        1m24.555s  +1.947   82
8.  Bottas         Williams        1m25.738s  +3.130   117
9.  Petrov         Caterham        1m26.605s  +3.997   69
10.  Pic            Marussia        1m27.343s  +4.735   108

http://www.protothema.gr/car-and-speed/formula-1/article/?aid=178972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...