Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

2012 HONDA VFR1200F II

photo
Με Traction Control και σημαντικές βελτιώσεις

Μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες sport touring (και όχι μόνο) που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια, είναι αναμφισβήτητα η  HONDA VFR1200F. Με έναν νέο κινητήρα V4 και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ήταν μία πρόταση που συζητήθηκε πολύ τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ήρθε όμως η ώρα να γίνει ακόμη καλύτερη.
photo Το μοντέλο του 2012 έρχεται ουσιαστικά βελτιωμένο, με σημαντικότερη αλλαγή την προσθήκη Traction Control που ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιεί όποτε θέλει.
Η σημαντικότερη κριτική που είχε δεχτεί το προηγούμενο μοντέλο, ήταν η σχετικά μικρή αυτονομία για μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις. Με την μείωση της κατανάλωσης και την αύξηση της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ κατά 5 λίτρα, αυτό έχει λυθεί.
photo




Άλλωστε ο πληρέστατος πίνακας οργάνων εκτός από όλα τα βασικά, δίνει πληροφορίες για την μέση αλλά και την στιγμιαία κατανάλωση (real time consumption), ενώ αξίζει να αναφερθεί και η ένδειξη κατάστασης της μπαταρίας.
Στον τομέα της απόδοσης, έχει ενισχυθεί η ροπή στο πιο αξιοποιήσιμο εύρος στροφών, δηλαδή, μεταξύ 2000 και 4000σ.α.λ. και εκεί οφείλεται σε μεγάλο μέρος και η οικονομία καυσίμου που έχει προκύψει.



photo Ανασχεδιασμένη με νέο αντιολισθητικό υλικό, είναι και η σέλα της μοτοσυκλέτας που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη.
Στο νέο μοντέλο με την αυτόματη μετάδοση (που θα ακολουθήσει) θα υπάρχει DCT δεύτερης  γενιάς που κυρίως αφορά βελτιωμένο, πιο έξυπνο λογισμικό, που το κάνει πιο χρηστικό συμβάλλοντας παράλληλα και στην οικονομία του καυσίμου.





 
photo
Νέο χρώμα αποτελεί το Candy Blue, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας λένε ότι θα εισάγεται στην Ελλάδα από την επίσημη αντιπροσωπεία μόνο κατόπιν παραγγελίας.

http://www.motorsite.gr/article_det.php?racename=VFR1200F080212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...