Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ράλι Σουηδίας - 1η μέρα: «Βασιλιάς» των πάγων ο Latvala!

 
Η φινλανδική μονομαχία μεταξύ του Jari Matti Latvala και του Mikko
Hirvonen βρήκε νικητή τον πρώτο στο τέλος του εναρκτήριου σκέλους του Ράλι Σουηδίας -2ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2012-, την ώρα που ο Sebastien Loeb έμεινε εκτός μάχης για τη διεκδίκηση της νίκης του σκανδιναβικού αγώνα.

Ο Γάλλος βγήκε από το δρόμο στην 7η ειδική διαδρομή, στα μισά του απογευματινού loop, κόλλησε στο χιόνι για περίπου δύο λεπτά και έχασε την επαφή με την κορυφή - ενώ μέχρι τότε βρισκόταν στα 7 δευτερόλεπτα από τους δύο Φινλανδούς.

Οι τελευταίοι μονομάχησαν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον Mikko Hirvonen να διατηρεί την πρωτοπορία στο μεσημβρινό Service Park, έπειτα από το πρωινό loop. Ωστόσο, στην 8η ειδική (προτελευταία «κανονική» της ημέρας) ο Latvala τέθηκε επικεφαλής με ισχνή διαφορά - εκμεταλλευόμενος και ορισμένες αλλαγές του Hirvonen στις ρυθμίσεις της DS3 WRC, που αποδείχθηκαν ατυχείς.

Η διαφορά αυτή έμελλε να αυξηθεί στην αμέσως επόμενη δοκιμασία, καθώς ο νεαρός οδηγός της Ford διαχειρίστηκε καλύτερα τη φθορά των ελαστικών σε σχέση με τον Mikko Hirvonen. Η έλλειψη χιονιού στο παγωμένο τερέν, που είχε χωμάτινη επιφάνεια σε πολλά σημεία του, κατέστρεφε τα καρφιά των ελαστικών και στη συνέχεια τη γόμα - περισσότερο στη DS3 WRC παρά στο Fiesta WRC, με βάση τις ρυθμίσεις τους.

Τα προβλήματα του Hirvonen είχαν ως αποτέλεσμα να απειλείται, τώρα, και από τον Petter Solberg. Ο Νορβηγός κέρδισε την 9η ειδική και θα μπορούσε να ήταν και δεύτερος στη γενική αν δεν είχε ένα τετ-α-κε νωρίτερα. Ο «Sol» κατάφερε να περάσει, πάντως, τον Mads Ostberg, που έκανε σπουδαίο αγώνα μέχρι να αντιμετωπίσει προβλήματα με τα φρένα και με τις ρυθμίσεις που άλλαξε στο Service Park.

«Απομένουν δύο μέρες, έτσι κι αλλιώς», είπε ο Petter Solberg. «Απόλαυσα τη σημερινή μέρα πάρα πολύ. Συνηθίζω το αυτοκίνητο και σίγουρα θα είμαι όλο και ταχύτερος όσο προχωράει το τριήμερο του αγώνα».

Ο Evgeny Novikov ανέβηκε στην 5η θέση, παρά τα προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του, μετά την εγκατάλειψη του Dani Sordo. Στην 8η ειδική διαδρομή το MINI του Ισπανού παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που τον έριξε στην 19η θέση της γενικής κατάταξης.

 
wrc SR 12

http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15659&subid=2&pubid=7220788

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...