Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Νέο έκτακτο  δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες μέρες και παράλληλα συστήνει στους πολίτες τι θα πρέπει να προσέξουν έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις, προφανώς όπως αυτές που είδαμε να συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Πριν καλά καλά πάρουμε ανάσα από τα διαδοχικά περάσματα της κακοκαιρίας, ένα νέο κύμα βαρυχειμωνιάς ξεκίνησε ήδη να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πυκνό χιόνι πέφτει ήδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, βρίσκεται στους μηδέν βαθμούς.

  • Α. Σήμερα Τρίτη 7-2-20121. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας καιΚεντρικής χώρας που κατά τόπους θα είναι πυκνές.2. Οι Βοριάδες στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφορ.

    Β. Την Τετάρτη 8-2-2012
    1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε πεδινές περιοχές και κατά τόπους στη Μακεδονία,Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ευβοία θα είναι πυκνές.
    2. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 και τοπικά στα Βόρεια πιθανώς τα 10 μποφορ μεεξασθένηση από τη νύχτα.
    3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.

    Γ.Από την Πέμπτη 9-2-2012 και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν σταορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα Κεντρικά και Βόρεια περίπου μέχρι το Σάββατο.
    Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα Ηπειρωτικά.

    Δ. Ειδικότερα για την Αττική την Τετάρτη 8-2-2012 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καιπιθανώς στα Βόρεια προάστια. Σταδιακά την Πέμπτη 9-2-2012 οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν.
http://www.tsantiri.gr/ellada/neo-ektakto-deltio-epidinosis-kerou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...