Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Williams FW34 ….πήρε σειρά!


Λίγα λεπτά πριν πάρουν μπροστά οι κινητήρες για την έναρξη των χειμερινών δοκιμών
εξέλιξης στη Χερέθ η Williams παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο με κωδικό FW34.

Ο κωδικός φυσικά αναφέρεται στο όνομα του Frank Williams και στο 34ο μονοθέσιο που παράγεται στο Γκρόουβ από την ιστορική βρετανική ομάδα.
Το νέο μονοθέσιο είναι το πρώτο της καινούργιας εποχής για την ομάδα από την οποία απουσιάζουν ο τεχνικός διευθυντής Σαμ Μάικλ που πλέον βρίσκεται στη McLaren αλλά και ο Πάτρικ Χεντ, συνιδιοκτήτης αλλά και μηχανικός με έντονη επιρροή στο σχεδιασμό του μονοθεσίου στο παρελθόν.




Στη θέση τους έχουν αναλάβει την κατεύθυνση της ομάδας οι Μαρκ Ζίλαν (αρχιμηχανικός πίστας), Μάικ Κάφλαν (επικεφαλής σχεδιασμού) και Τζέισον Σόμερβιλ (επικεφαλής αεροδυναμικής).
Η Williams φέτος αλλάζει κινητήρα καθότι αντί της Cosworth θα συνεργάζεται με τη Renault. Πολλοί είναι αυτοί που στο άκουσμα του ονόματος Williams – Renault θυμούνται τις ένδοξες εποχές που τα άσπρα – μπλε μονοθέσια σάρωναν τα πρωταθλήματα. Ρίγη προκαλεί ο συνδυασμός του ονόματος του Σένα με αυτό της Williams – Renault. Έστω κι αν πρόκειται για τον ανιψιό του αδικοχαμένου Άιρτον, Μπρούνο που φέτος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Williams – Renault μαζί με τον Παστόρ Μαλντονάντο.
Ο Μπρούνο Σένα έφαγε πάνω στο νήμα την θέση του συμπατριώτη του Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Μιλώντας στην παρουσίαση ο Φρανκ Ουίλιαμς είπε μεταξύ άλλων: «Βλέποντας την ομάδα είναι προφανές ότι επιχειρείται μια νέα αρχή. Νέο μονοθέσιο, νέος οδηγός και νέο τεχνικό επιτελείο. Επίσης έχουμε και νέους χορηγούς. Ο χειμώνας στο εργοστάσιο ήταν δημιουργικός και αισθανόμαστε πανέτοιμοι για τη μάχη».
Η νέα FW34 ξεκίνησε σήμερα δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Χερέθ. 

http://www.protothema.gr/car-and-speed/formula-1/article/?aid=175485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...