Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο ήρθε… Καβάλα!

Και οι πρώτοι Αμερικανοί «περπάτησαν» την Π. Πόλη, αλλά ταλαιπωρήθηκαν στο... ποδαρόδρομο!

Οι τουρίστες μέλη του, επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης με 8 πούλμαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά δεν βρήκαν μέρος να... παρκάρουν!

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη θερινή περίοδο του 2012 στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου 2012. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο VOYAGER σημαίας Μπαχάμες. Το πλοίο ήρθε από την Μύκονο με Αμερικάνους και Ευρωπαίους τουρίστες.



Στο πλαίσιο της καλύτερης υποδοχής και φιλοξενίας των επισκεπτών στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, αλλά και αυτών που θα επισκεφτούν τα Στενά του Νέστου και την πόλη της Ξάνθης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Πολιτισμός – Τουρισμός) είχε ήδη προγραμματίσει διάφορες ενέργειες όπως:

•Παρουσία διανομή έντυπου υλικού, στην Αγγλική γλώσσα για τον Απόστολο Παύλο στο χώρο του Βαπτιστήριου της Λυδίας, με ειδικό διαμορφωμένο stand σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

•Ενημέρωση του Δήμου Τοπείρου για την επίσκεψη των περιηγητών στην περιοχή του Δήμου (Τοξότες- Γαλάνη) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση από τους καταστηματάρχες της περιοχής.

•Ενημέρωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τη διανομή έντυπου υλικού κατά την άφιξη στην πόλη. Ενημέρωση του Δήμου Ξάνθης για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους από τους καταστηματάρχες της πόλης.

Στόχος όλων των φορέων φυσικά ήταν η προσέλκυση και άλλων κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα ενδυναμώνοντας τον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας ο οποίος μπορεί να δώσει μία ακόμη δυναμική ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο των Νομών της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι για την Καβαλά η «Δημοφέλεια» του Δήμου Καβάλας είχε ήδη ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα υποδοχής για τους επισκέπτες με καλωσόρισμα, περιήγηση στην πόλη και γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου, επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης με 8 πούλμαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά δεν βρήκαν μέρος να... παρκάρουν! Τελικά τους πήγαν στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου ταλαιπωρήθηκαν στον... πεζοί μέχρι να φτάσουν στα καφέ να ξεκουραστούν ή να ψωνίσουν από τα καταστήματα της αγοράς μας, στο σύντομο δρόμο που παρέμειναν στη πόλη της Ξάνθης.

Πλημμύρισε η Ξάνθη από τουρίστες


Οκτώ τουριστικά γκρουπ επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου την πόλη της Ξάνθης, με τους τουρίστες να ξεναγούνται στα στενά της Παλιάς Πόλης και να πραγματοποιούν μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της Ξάνθης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το κρουαζιερόπλοιο Vouager κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιβαίνοντές του να πραγματοποιούν μια σειρά από εξορμήσεις στα στενά του Νέστου και στην Ξάνθη, δίνοντας μια παροδική, αλλά ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ανάσα στην τουριστική κίνηση του Νομού.

Τα οκτώ τουριστικά λεωφορεία που κατέφταναν με διαφορά ελάχιστων λεπτών στην πόλη της Ξάνθης, στάθμευσαν στο γήπεδο του ΑΟΞ, αναγκάζοντας τους τουρίστες να μεταβούν οδικώς μέχρι το κέντρο της πόλης, με τους ξεναγούς να επισημαίνουν πως αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα σε αρκετούς από τους επισκέπτες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κος Απόστολος Αγκόρτσας, βρέθηκε στο σημείο αποβίβασης των τουριστών διανέμοντάς τους διαφημιστικό υλικό, για την τουριστική προβολή του Νομού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα έξι κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα, τα οποία θα φέρουν κύματα τουριστών προς της πόλη της Ξάνθης, με τους τουριστικούς ξεναγούς ωστόσο να επισημαίνουν την ανάγκη καλύτερης “εξυπηρέτησης” αυτών, μέσω της άμεσης αποβίβασής τους στο κέντρο της πόλης.

ThrakiToday
http://maxitisthrakis.blogspot.com/2012/04/blog-post_1131.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...