Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ύφεση και το 2012 βλέπει η τράπεζα της Ελλάδος


thumb

Ύφεση της οικονομίας για το 2012 λίγο πάνω από το 4,5% και επάνοδο στην ανάπτυξη από τα τέλη του 2013, προβλέπει ο Γιώργος Προβόπουλος στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία, που θα παρουσιάσει την Τρίτη στην τακτική συνέλευση των μετόχων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εκφράζει παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί η Ελλάδα να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Σημειώνει δε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεωρεί επί τα χείρω την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% εντός του 2012, που προέβλεπε το Μάρτιο με την ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, και εκτιμά τώρα ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί το 4,5%. Ακόμα, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013, ενώ στο σύνολο του επόμενου έτους η μεταβολή της οικονομικής δραστηριότητας θα είναι επίσης αρνητική, με αποτέλεσμα η οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση επί μία εξαετία (2008-2013), που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.

http://topontiki.gr/articles/view/34212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...