Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μεταναστεύουν οι... Ferrari από την Ιταλία


Ο φόβος του φορολογικού ελέγχου κάνει χιλιάδες Ιταλούς να πουλούν τα πολυτελή αυτοκίνητα τους.

Πανάκριβα αυτοκίνητα αποσύρονται από τους ιταλικούς δρόμους και εξάγονται στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Λατινική Αμερική, ενώ τα περισσότερο μεταχειρισμένα πουλιούνται σε Πολωνία, Ουκρανία, Τσεχία και Μολδαβία.

Μετά τους ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων από τη Χρηματοοικονομική Αστυνομία της Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων, δηλώνει ψευδή περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, 42 από τους 133 ιδιοκτήτες «υπεραυτοκινήτων» που έλεγξαν οι αρχές ενώ έκαναν χειμερινό τουρισμό στους Δολομίτες δήλωναν εισόδημα μικρότερο των 22.000 ευρώ το χρόνο, ενώ άλλοι 16 δήλωναν έως 50.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η παρουσία της Χρηματοοικονομικής Αστυνομίας έσπειρε χριστουγεννιάτικα τον πανικό στα χιονοδρομικά κέντρα των ιταλικών Αλπεων. Αρκετοί ιδιοκτήτες υπεραυτοκινήτων έσπευσαν να εξαφανιστούν με... άλλα μεταφορικά μέσα, επιστρατεύοντας διανομείς αυτοκινήτων για να μεταφέρουν με φορτωτική τα αυτοκίνητα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Ο νέος φόρος για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, που ψηφίστηκε από το ιταλικό Κοινοβούλιο το Δεκέμβριο, καθώς και οι αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, λειτουργούν ως αντικίνητρο για τους Ιταλούς που ορέγονται υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι έχει ξεκαθαρίσει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, που πασχίζει να μειώσει ένα δημόσιο χρέος 1,9 τρισ. ευρώ (ξεπέρασε το 120% του ΑΕΠ). Σε πρόσφατη κυβερνητική έρευνα υπολογίστηκε ότι η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η μη απόδοση του ΦΠΑ φθάνουν στην Ιταλία τα 275 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και αντιστοιχούν στο 17,5% του ιταλικού ΑΕΠ.

tovima
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/ferrari.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...