Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

44 Tips για το Google Chrome





Ο Google Chrome γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μέρα με τη μέρα και πρόσφατα, σύμφωνα με τα στοιχεία του StatCounter, ξεπέρασε σε χρήση και τον Firefox.
Μαθαίνοντας λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε σωστά μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και ταυτόχρονα να εντυπωσιάσουμε τα πλήθη με τα κόλπα μας.
Το iMag σου παρουσιάζει όλες τις συντομεύσεις και τα κόλπα του browser της Google που θα σε κάνουν power user. Η συμβουλή μου: Όσο προχωρημένος χρήστης κι αν είσαι αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να συνηθίσεις τα παρακάτω tips και πίστεψέ με δε θα το μετανιώσεις καθόλου.

 

Basics: Συντομεύσεις με το ποντίκι

Κατά τη διάρκεια σερφαρίσματος στο PC το δεύτερο χέρι βρίσκεται συνήθως όσο πιο μακρυά γίνεται από το πληκτρολόγιο. Ελάχιστες φορές θα το σηκώσουμε για να γράψουμε κάτι, μόνο αν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι άκρως σημαντικό ή αν θέλουμε να επισκεφθούμε ένα site με μεγάλο όνομα. Damn γιατί πρέπει μερικά sites να έχουν τόσο μεγάλα ονόματα! Η προπαίδεια κάθε χρήστη που σέβεται τον εαυτό του περιέχει τα παρακάτω tips:
Rule No1: Μην υποτιμάς ποτέ όσα μπορεί να κάνει ένα ποντίκι!
Rule No1: Μην υποτιμάς ποτέ όσα μπορεί να κάνει ένα ποντίκι!
#1 Το τρίτο κουμπί στο ποντίκι δεν μπήκε για μόστρα
Πολλοί αγνοούν ότι κάνοντας με κλικ με το μεσαίο κουμπί του ποντικιού πάνω στον τίτλο μιας καρτέλας μπορούμε να την κλείσουμε. Επίσης αν κάνουμε κλικ σε ένα οποιοδήποτε link αυτό ανοίγει σε νέα καρτέλα. Βολικό έτσι;
#2 Μέθοδος όχι πια δάκρυα
Αν κάνουμε κλικ σε ένα πολύ ενδιαφέρον πλήκτρο του keyboard, που οι φίλου του του έχουν δώσει το παρατσούκλι CTRL και σκρολάρουμε πάνω ή κάτω με τη ροδέλα του ποντικιού, μπορούμε να μεγενθύνουμε το περιεχόμενο της σελίδας. Για να επιστρέψουμε στην αρχική θέση πατάμε Ctrl+0.

Όλες οι εφαρμογές μπορούν και λειτουργούν χωρίς ποντίκι. Γιατί όχι και ο Google Chrome!
Όλες οι εφαρμογές μπορούν και λειτουργούν χωρίς ποντίκι. Γιατί όχι και ο Google Chrome!

 

Basics: Συντομεύσεις Πληκτρολογίου

Ξέρατε ότι μπορείτε να πλοηγηθείτε στο web χωρίς να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας καθόλου; Κι όμως αυτό είναι εφικτό. Βέβαια αν το κάνατε αυτό οι φίλοι σας δε θα σας χαρακτήριζαν ιδιαίτερα έξυπνο και ίσως είχε επιπτώσεις και στη σεξουαλική σας ζωή όμως για σκέψου πόσο cool μπορεί να είναι κάτι επειδή απλά ξέρεις να το κάνεις!
#3-14 Οι βασικές συντομεύσεις για την πλοήγηση σε sites
  • CTRL+N: Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο
  • CTRL+T: Ανοίγει μια νέα καρτέλα
  • CTRL+R: Κάνει Reload τη σελίδα
  • CTRL+W: Κλεινει την ενεργή καρτέλα
  • CTRL+Shift+N: Ανοίγει μια νέα καρτέλα σε private mode
  • CTRL+O: Φορτώστε ένα αρχείο από το PC
  • Hold CTRL+ κλικ σε κάποιο link: Ανοίγει σε νέα καρτέλα
  • Hold CTRL+Shift+ κλικ σε κάποιο link: Ανοίγει σε νέα καρτέλα και μεταφέρεστε σε αυτήν
  • CTRL+Shift +T: Ανοίγει την τελευταία καρτέλα που κλείσατε
  • CTRL+1 μέχρι 9: Σας πηγαίνει στην ανοιχτή καρτέλα που επιλέγετε
  • CTRL +/-: Αλλάζει το μέγεθος της γραμματοσειράς
#15-18 Όταν η μπαταρία του ποντικιού τελειώσει
Έχει συμβεί στον καθένα μας. Ναι αλλά εγώ καίγομαι θέλω να δω μια σελίδα! Υπάρχει λύση. Σε συνδυασμό με όλες τις παραπάνω συντομεύσεις μπορείτε να πατάτε το Tab μέσα σε κάποιο site και το Google Chrome να μαρκάρει τους συνδέσμους και τα πεδία το ένα μετά το άλλο. Αντί για login, submit κλπ πατάμε Enter. Για να επιστρέψουμε στην προηγούμενη σελίδα πατάμε Backspace. Για να σκρολάρουμε γρήγορα πατάμε Space. Μπορείτε να αλλάζετε tabs με τα CTRL+TAB, CTRL+PGUP και CTRL+PGDW.
#18-21 Κόλπα με τις διευθύνσεις
  • CTRL+Enter: Προσθέτει www. και .com σε ότι γράψετε και σας πηγαίνει εκεί
  • ALT+D: Επιλέγει όλα τα περιεχόμενα της μπάρας διευθύνσεων
  • CTRL+ dεξί ή αριστερό πλήκτρο keyboard: Μετακινεί τον κέρσορα αριστερά ή δεξιά μιας λέξης
#22-25 Συντομεύσεις για developers
  • CTRL+F5: Κάνει reload τη σελίδα και σβήνει και την cache
  • CTRL+U: Σας δείχνει το source view
  • CTRL+Shift+J: Ανοίγει τα εργαλεία του προγραμματιστή
  • ALT+`: Java Debugging
#26-31 Συντομεύσεις λειτουργιών
  • SHIFT+ESCAPE: Ανοίγει τον Task Manager
  • CTRL+B: Δημιουργεί ή διαγράφει σελιδοδείκτη
  • CTRL+Shift+B: Ανοίγει το παράθυρο με τη διαχείριση των bookmarks
  • CTRL+H: Ανοίγει το ιστορικό
  • CTRL+J: Ανοίγει τη λίστα με τα downloads
  • F1: Ανοίγει τη βοήθεια που αν κάποιος έμπενε στη διαδικασία να διαβάσει δε θα είχαμε εμείς δουλειά!
Σημείωση: Η παραπάνω λίστα με τα Ουάου Κόλπα μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλους browsers.

 

Cool Κόπλα που θα σας βοηθήσουν να κέρδισε χρόνο


#32 Δημιουργήστε συντομεύσεις ιστοσελίδων
Φτιάξτε εφαρμογές με τα αγαπημένα σας sites. Ανοίξτε ένα site σε νέο παράθυρο (CTRL+N) και από το μενού επιλογών κάντε κλικ στο Εργαλεία > Δημιουργία Συντομεύσεων Εφαρμογής. Τώρα το site θα τρέχει ως app.
#33 Η εσωτερική αναζήτηση κάνει καλό στην υγεία
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο ένα ένα 10% των χρηστών χρησιμοποιούν τη λειτουργία Find σε σελίδες web. Αντιστάσου! Το CTRL+F θα σε βοηθήσει να βρεις λέξεις ή φράσεις που υπάρχουν στο κείμενο της σελίδας που βλέπεις, χωρίς να φας τα μάτια σου διαβάζοντας μια προς μια τις σειρές.
#34 Ψάξε πιο εύκολα σε άλλες μηχανές ή sites
Ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών πληκτρολογεί www.google.com για να ψάξει κάτι στο internet. Θα ήταν απλά αστείο αν το κάνατε αυτό στην μπάρα διευθύνσεων του Google Chrome. Όχι μόνο αναζητά αυτόματα στο Google ότι γράψετε αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να ψάξετε και σε άλλα sites. Γιατί καλή η Google δε λέω αλλά μερικές φορές χρειάζεται να βρεις κάτι πιο advanced όπως ένα βιβλίο ή ένα προϊόν σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που εμπιστεύεσαι και όχι κάτι random.

Ορίστε συντομεύσεις στις μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιείτε

Ορίστε συντομεύσεις στις μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιείτε
Υπάρχει λύση: Από τις επιλογές της εφαρμογής επιλέγουμε Διαχείριση μηχανών αναζήτησης. Μας εμφανίζει όλες τις μηχανές που η εφαρμογή γνωρίζει. Στη δεύτερη στήλη εμφανίζονται οι συντομεύσεις μας σε αυτές. Βάλτε 2-3 γράμματα το πολύ και αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

Προσθέστε μια νέα μηχανή αναζήτησης

Προσθέστε μια νέα μηχανή αναζήτησης
Στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογήστε τη συντόμευση μιας μηχανής αναζήτησης και στη συνέχεια αυτό που θέλετε να ψάξετε σε αυτήν. Όχι δε χρειάζεται να επισκεφθείτε τα sites αυτά ποτέ ξανά!
#35 Δημιουργήστε συντομεύσεις σε νέα sites
Επισκεφθείτε το site που θέλετε και κάντε δεξί κλίκ στο πεδίο αναζήτησης. Πατήστε Προσθήκη ως μηχανισμός αναζήτησης και δώστε του και μια σύντομη λέξη κλειδί για να την καλείτε από τη γραμμή διευθύνσεων. Επιλέξτε Ρυθμίσεις συγχρονισμού Chrome από το μενού επιλογών και εισάγετε τα στοιχεία του Google λογαριασμού σας.


Τα bookmarks πάνε όπου πας

Τα bookmarks πάνε όπου πας
#36 Οι συντομεύσεις σου παντού!
Αν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν υπολογιστή τότε θα τα έχετε βρει σκούρα με τα bookmarks που αποθηκεύετε στον καθένα. Με το Google Bookmark Sync μπορείτε να συγχρονίσετε τις αγαπημένες σας διευθύνσεις μεταξύ όλων των υπολογιστών σας, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δε θα πάει χαμμένο.
Kαρφιτσώστε τα!
Kαρφιτσώστε τα!
 
#37 Καρφιτσώστε τα sites που επισκέπτεστε συχνά
Υπάρχουν κάποιες σελίδες που επισκεπτόμαστε καθημερινά. Κάνοντάς τες pin παραμένουν σαν καρτέλα ακόμα και αν κλείσετε τον browser, ακόμα και αν κλείσετε τον υπολογιστή, ακόμα και αν πέσει το ρεύμα, ακόμα και έρθει η Δευτέρα Παρουσία και αναστηθεί ο Steve Jobs και στοιχειώσει τα όνειρά σας!


 

Advanced Tricks: Φτάστε το Google Chrome στα άκρα

Υπάρχουν 2 κατηγορίες χρηστών. Αυτοί που συμβιβάζονται και αυτοί που το παίζουν hackers. Υπάρχουν και hackers επίσης αλλά αυτοί δε έχουν χρόνο να διαβάσουν iMag. Το Google Chrome έχει αρκετά κρυφά καλούδια που αν κάποιος παίξει με δαύτα ίσως καταφέρει πολλά. Σας παρουσιάζουμε τη λίστα που θα άφηνε ικανοποιημένο ακόμη και τον Sheldon Cooper. Αν δεν καταλάβετε Chirst από όλα τα παρακάτω μην ανησυχείτε. Δε φταίτε εσείς αλλά το εκπαιδευτικό μας σύστημα (μέσα).
#38 Πιο γρήγορη εκκίνηση
Δε ξέρω πως τα έχει καταφέρει η ομάδα της Google αλλά ο Chrome είναι πραγματικά πολύ γρήγορος στην εκκίνηση από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στο είδος της. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι μπορείτε να μειώσετε κι άλλο το χρόνο αυτό; Οι παράμετροι τις εφαρμογής σας δίνουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε κάποιες από τις δυνατότητες που δε χρειάζεστε.
 
Από το παράθυρο ιδιοτήτων μπορούμε να προσθέσουμε παραμέτρους εκκίνησης
Από το παράθυρο ιδιοτήτων μπορούμε να προσθέσουμε παραμέτρους εκκίνησης
Κλείστε τον Chrome και κάντε δεξί κλικ > Ιδιότητες στη συντόμευση. Στην ομώνυμη καρτέλα εντοπίστε το πεδίο Εκκίνηση από. Εκεί προσέξτε να μην αλλάξετε τίποτα από αυτά που γράφει. Μεταφερθείτε στο τέλος του πεδίου, πατήστε κενό και δώστε μια ή περισσότερες από τις επόμενες παραμέτρους, χωρισμένες με κενό:
  • -disable-plugins
  • -disable-dev-tools
  • -disable-java
  • -disable-popup- blocking
  • -disable-hang- monitor
  • -disable-metrics
  • -disable-metrics- reporting
  • -disable-prompt-on-repost
Οι παραπάνω εντολές απενεργοποιούν δυνατότητες που ίσως χρειάζεστε. Για πλήρη λίστα με τα switches καθώς και το τι κάνουν ανατρέξτε εδώ.
#39-43 About Pages
Οι About Pages είναι βοηθητικές σελίδες που σας δίνουν πληροφορίες και στατιστικά χρήσης του Google Chrome. Θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μελλοντικά προβλήματα ή να ανακαλύψετε τι συμβαίνει στον υπολογιστή σας.
  • About:Memory, Δινει αναλυτικές πληροφορίες για την κατανάλωση μνήμης
  • About:DNS, σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες από το DNS Prefetching
  • About:Plugins, Η λίστα με όλα τα εγκατεστημένα addons και πληροφορίες για αυτά
  • About:Cache, εμφανίζει όλα τα αρχεία που υπάρχουν στην Cache
  • About:Version, Στοιχεία για την έκδοση της εφαρμογής

Απενεργοποιήστε επεκτάσεις και ιστοσελίδες που αργούν το PC σας
Απενεργοποιήστε επεκτάσεις και ιστοσελίδες που αργούν το PC σας
#44 Ένας ικανότατος Task Manager
Πατώντας CTRL+ESCAPE μπορείτε να δείτε ποια threads του Chrome τρέχουν αυτή τη στιημή και να τερματίσετε κάποιο από αυτά ακαριαία, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του browser. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά ποιο τρώει τους περισσότερους πόρους αλλά και πόσο γρήγορα φορτώνουν.
 
Developers love Google Chrome
Developers love Google Chrome
#45 Παίξε με τα sites, παρακολούθησε πως λειτουργούν
Τα εργαλεία για προγραμματιστές είναι πακεταρισμένα και ενσωματωμένα στον πυρήνα του περιηγητή, χωρίς να απαιτούν ειδικό plugin. Μπορεί η εκμάθησή τους να ξεφεύγει από τα όρια αυτού του οδηγού, είναι όμως ένα αρκετά δυνατό εργαλείο που θα σας βοηθήσει αρκετά στο debugging των web applications. Για να επεξεργαστείτε κάτι απλά πατήστε δεξί κλικ > Επιθεώρηση αντικειμένου.
 
 
http://www.imag.gr/tips/44-tips-gia-google-chrome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...