Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στην αναμονή

Ο Valentino Rossi είχε καλή αίσθηση από τα νέα εξαρτήματα, αλλά έμεινε πάλι από χρόνο

Ο Valentino Rossi θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Estoril προκειμένου να πάρει το δεύτερο πακέτο εξαρτημάτων αναβάθμισης της GP12. Ο Ιταλός, ο οποίος και τη
δεύτερη ημέρα στη Sepang δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να δοκιμάσει όπως έπρεπε τη μοτοσικλέτα του, θα έχει στα χέρια του μέχρι το Κατάρ κάποια εξαρτήματα που περιμένει να βελτιώσουν τη μοτοσικλέτα, ωστόσο το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει είτε στην Πορτογαλία είτε στο Le Mans.

Ο Rossi μετά το τέλος της ημέρας μίλησε στον Matthew Birt του MCN για το θέμα των αναβαθμίσεων. «Σήμερα μίλησα με τον Filippo και δυστυχώς χρειαζόμαστε χρόνο. Από τώρα έως το Κατάρ έχουμε προγραμματίσει διάφορα εξαρτήματα, αλλά τα επόμενα θα είναι έτοιμα στην Πορτογαλία ή το Le Mans. Θα είναι ένα νέο βήμα στη μοτοσικλέτα και σημαντικό για την εξέλιξη. Αλλά θα είναι μετά από τους 3 ή 4 πρώτους αγώνες. Επίσης έχουμε μερικά θέματα με την κατανομή βάρους και το πίσω μέρος, ο Filippo λοιπόν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα από τώρα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά χρειάζεται χρόνο. Είχα την ελπίδα ότι θα είχαμε κάτι στη Jerez για τις δοκιμές ή στον πρώτο αγώνα αλλά δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο μήνα».

Όσο για τη δουλειά στη Μαλαισία, ο Ιταλός έμεινε ικανοποιημένος από το νέο traction control και τις αναβαθμίσεις στο σύστημα αντι-σούζας που έφερε η Ducati. «Έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα να κάνουμε πριν το Κατάρ και έχουμε αύριο και 3 μέρες στη Jerez για να τα ολοκληρώσουμε όλα. Για εμάς, το να χάνουμε χρόνο είναι πιο σημαντικό σε σχέση με τις Honda και Yamaha διότι έχουμε περισσότερη δουλειά. Αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ δεν έχει να κάνει με τη χρονιά μας. Απλά είναι βαρετό και χάσιμο χρόνου και είναι κρίμα διότι είμαστε εδώ και δεν κάνουμε τίποτα. Σήμερα είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε μερικούς γύρους αλλά δεν ήταν καλή ημέρα. Έκανα 20 γύρους και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα ιδιαίτερα με το νέο traction control, το anti-wheelie και διαφορετική θέση οδήγησης και όλα ήταν θετικά. Νομίζω ότι οι δυνατότητές μας είναι καλύτερες από το χρόνο μου σήμερα. Είναι κρίμα διότι χρειαζόμαστε χρόνο να κάνουμε γύρους και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας».

Στο review που έκανε στο τέλος της ημέρας πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε ότι θα βρέξει το απόγευμα, έτσι επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στους πρώτους 20 γύρους το πρωί. Χρησιμοποιήσαμε και τις δύο μοτοσικλέτες, δοκιμάσαμε το νέο traction control, κάποιες αναβαθμίσεις στο λογισμικό του συστήματος αντί-σούζας και κάποιες λεπτομέρειες στη θέση οδήγησης. Είχα καλή αίσθηση με αυτά, τα βάλαμε λοιπόν όλα μαζί σε μια μοτοσικλέτα και βάλαμε ένα φρέσκο ελαστικό, μόνο που τότε άρχισε να βρέχει. Game over».

http://www.msfree.gr/ms.php?id=26174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...