Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

"Έπεσε" ο Ομπάμα

Η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μειώθηκε στο 41%, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων και της διατήρησης του ποσοστού της ανεργίας σε υψηλό επίπεδο παρά την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα χθες, περίπου οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό των New York Times/CBS News κατέδειξε ότι ο Ομπάμα έχασε εννιά μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, πριν από ένα μήνα, που του έδινε δημοτικότητα 50%...

Παρότι το 47% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του Αμερικανού Προέδρου (έναντι ενός 41% που τις επιδοκιμάζει), ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να υπερτερεί σε σύγκριση και με τους δύο ισχυρότερους υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να τον αντιμετωπίσουν το Νοέμβριο, τον Μιτ Ρόμνεϊ (47% έναντι 44%) καθώς και τον υπερσυντηρητικό Ρικ Σαντόρουμ (48% έναντι 44%). Ωστόσο τα ποσοστά αυτά δεν του εξασφαλίζουν μια βέβαιη νίκη --με δεδομένο ότι το περιθώριο σφάλματος της έρευνας ήταν ±3%--, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι διαφορές είναι μικρότερες από ό,τι τον περασμένο μήνα.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_1638.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...