Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι “Ανεξάρτητοι” παίρνουν την θέση της Ντόρας και του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις


Εννιακομματική Βουλή προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάζει απόψε ο ΣΚΑΙ.
Αναλυτικά: Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ενώ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ με 11,5% και το ΠΑΣΟΚ με 11%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται να είναι το έκτο κόμμα με 6,5%, ο ΛΑΟΣ ακολουθεί με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από 15 μέρες συγκέντρωνε 27,5% και πριν από ένα μήνα 31. Δηλαδή, “με την μία” η ΝΔ χάνει 6% και το ίδιο ποσοστό ακριβώς (παρά 0.5%) παίρνει το κόμμα του κ. Καμένου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με αντιμνημονιακή πολιτική ο Σαμαράς συγκέντρωνε 20-22%, με συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ψήφιση του PSI και της δανειακής, 25-27%. Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει ότι τελικά οι δημοσκοπήσεις περισσότερο τις προθέσεις εκείνων που τις κάνουν απηχούν, παρά τις πραγματικές τάσεις στο εκλογικό σώμα.

Ό,τι κι αν κάνει ο Σαμαράς, κάποιοι θα τον βγάζουν πάντα χαμένο στις δημοσκοπήσεις, μέχρι να έρθει η ώρα της κάλπης, όπως τότε με τη Ντόρα. Και θα υπάρχει πάντα κάποιος να πλαγιοκοπεί τη ΝΔ είτε από τα δεξιά είτε από το κέντρο, είτε τη λένε Ντόρα αυτή, είτε Γιώργο, είτε….

Κατά τα άλλα, ελπιδοφόρος για τον Βενιζέλο άνοδος του ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 11%, το οποίο ωστόσο παραμένει πέμπτο κόμμα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο να υποσκελίσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ασφαλώς και θα είναι έργο Βενιζέλου.
Στη δημοσκόπηση δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, καθώς και η 5η συμφωνία του Μπετόβεν, στην οποία η αγωνία και ο φόβος εναλλάσσονται με το “ανικανοποίητο” πάθος…

Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/2012/03/15/152088/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...