Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ταξί

Ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Απών ο Ραγκούσης.

Με την πλειοψηφία των βουλευτών να τάσσεται τελικά υπέρ του νομοσχεδίου που εκπόνησε το υπουργείο Υποδομών και ο υπουργός, Μάκης Βορίδης για την απελευθέρωση των ταξί
ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του.

Συγκεκριμένα, όλες οι διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία ενώ τα άρθρα 83 και 84 που αφορούσαν τις έδρες των ταξί, ψηφίστηκαν ύστερα από αντιδράσεις που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, με ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, σε σύνολο 255 βουλευτών υπέρ των άρθρων 83 και 84, τη θετική τους ψήφο έδωσαν 199 βουλευτές ενώ 26 καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι η τροποποίηση στην οποία προέβη ο κ. Βορίδης, αναφέρει ότι οι έδρες των ταξί τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η αλλαγή της κατανομής των εδρών σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων ή η διατήρηση των υπάρχουν εδρών σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων περνάει στα χέρια των περιφερειακών συμβουλίων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρώτος πολέμιος του νομοσχεδίου, Γιάννης Ραγκούσης, απουσίαζε από την ψηφοφορία.

http://www.taneasou.net/?p=32258

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...