Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Google, Facebook και Twitter εναντίον S.O.P.A.

Τόσο η Google, το Facebook αλλά και το Twitter τάχθηκαν εναντίον των νομοσχεδίων S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) και PROTECT-IP λέγοντας ότι εξετάζουν το

ενδεχόμενο να οργανώσουν ένα "πυρηνικό blackout", να απενεργοποιήσουν δηλαδή συγχρόνως τις υπηρεσίες που προσφέρουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στο πλευρό τους είναι και τα eBay, Amazon, Yahoo και Wikipedia, με την Wikipedia να ήταν η πρώτη που σκέφτηκε το ενδεχόμενο να "κατεβάσει" το site της υπηρεσίας της για κάποιο χρόνο.
Τα λόγια του Markham Erickson, διευθυντή της NetCoalition ήταν:

 

"Αυτό ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν συμβαίνει, γιατί οι εταιρείες τυπικά δεν θέλουν να βάλουν τους χρήστες σε αυτή την θέση. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα νομοσχέδια θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το Internet. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα νομοσχέδια σε όσους χρησιμοποιούν το Internet

 

Αυτό που πρέπει να γίνει πριν μια τέτοια μεγάλη κίνηση είναι να γνωστοποιήσουν οι εταιρίες τους λόγους για τους οποίους θα προβούν σε αυτή ώστε να έχουν την υποστήριξη των χρηστών τους. Έτσι θα οδηγήσουν τον θυμό των χρηστών τους προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς τους πολιτικούς που θέλουν να ψηφιστούν τα νομοσχέδια SOPA και PROTECT IP και όχι προς τις ίδιες (τις εταιρίες) οι οποίες διέκοψαν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.
[Update]: "Δεν υποστηρίζουμε τη νομοθεσία που μειώνει την ελευθερία έκφρασης και υπονομεύει το Internet", ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου. Έτσι, το ιντερνετ θα παραμείνει ελεύθερο, για την ώρα βέβαια, και χωρίς λογοκρισία από το SOPA.

 

http://www.grandtechnologyblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...