Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Τυφώνες θα επισκέπτονται συχνότερα τις ακτές των Η.Π.Α.


Μεγάλος ντόρος τα τελευταία χρόνια που αφορά την κλιματική αλλαγή με
αποτέλεσμα όλο και περισσότερες περιοχές του πλανήτη να πλήττονται από ακραίες καιρικές συνθήκες και από την άλλη το λιώσιμο των πάγων να έχει επιταχυνθεί.

Τον περασμένο Αύγουστο ο μεγάλος τυφώνας “Αϊρίν” έπληξε την Καραϊβική και τις ακτές των Η.Π.Α. με 50 νεκρούς και ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων. Αν και οι επιστήμονες λένε ότι το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται κάθε 100 χρόνια, τα δεδομένα αυτά φαίνεται να αλλάζουν και σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ και του Πρίνστον  πλέον οι “Καταιγίδες του αιώνα” θα κάνουν συχνότερα την εμφάνισή τους και μάλιστα μιλούν για κάθε 3-20 χρόνια!.

Επίσης μεγάλες πλημύρες που πλήττουν διάφορες περιοχές εμφανίζονται κάθε 500 χρόνια αλλά τώρα το φαινόμενο θα συμβαίνει κάθε 25-50 χρόνια και όλα αυτά με την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει τώρα στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με την προσομοίωση χιλιάδων καταιγίδων με διαφορετικές κλιματικές συνθήκες μάλλον θα χρειαστεί επανασχεδιασμός στους κυματοθραύστες στις παράκτιες περιοχές και πόλεις ώστε να αποτραπεί με επιτυχία μια μεγάλη πλημύρα που θα συμβαίνει κάθε 20 χρόνια.




olataneatora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...