
Η συζήτηση είχε ως εξής:
Εγώ: Call Bill
Siri: I don’t know what you mean by ‘Coldplay’
Ομολογώ, ότι το είπα μασουλώντας ένα κρουασανάκι…
Εγώ: Call Bill
Siri: I don’t see ‘Bell’ in your address book’
Εγώ: Call Bill
Siri: I don’t see ‘Baby’ in your address book’
Εγώ: Call Bill (ελαφρώς νευριασμένος)
Siri: Calling mobile
…τα καταφέραμε!
Για να μην είμαι άδικος, βέβαια, συνήθως, τις εντολές ‘Call…+ όνομα’ τις πιάνει αμέσως και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Στον Bill, βέβαια, έχει ένα πρόβλημα, αλλά οκ…
Ας μπούμε, όμως, στο ψητό της ανάρτησης…που είναι η συμβίωση με τη Siri εδώ και δύο μήνες!
Η Siri παρουσιάστηκε, μέσες άκρες, ως το marketing point του iPhone 4S. Αν εξαιρέσουμε τον επεξεργαστή δεν είχαμε και κάποια άλλη τρομερή εξέλιξη σε σχέση με το iPhone 4 (άντε και την κάμερα). Έτσι, λοιπόν, η Siri αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του marketing της Apple.
-
Οι πρώτες εντολές

Μετά το unboxing (αγγλιστί) του iPhone 4S πήραμε στα χέρια μας τη συσκευή και μετά από λίγο έφτασε η ώρα της Siri… Ας μην κρυβόμαστε…όλοι ξέρουμε ποιες ήταν οι πρώτες μας εντολές/κουβεντούλες με τη Siri…
“Siri I love you!”
“Will you mary me?”
“Who is your daddy?”
Το εντυπωσιακό είναι, ότι η Siri αυτά τα καταλάβαινε με την πρώτη και οι, τρόπον τινά, χιουμοριστικές απαντήσεις μας εντυπωσίαζαν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, όπως σε (σχεδόν) όλες τις σχέσεις ο αρχικός ενθουσιασμός πέρασε και έπρεπε (και εγώ και η Siri) να δούμε τις βαθύτερες δομές της σχέσης μας. Να δούμε, δηλαδή, αν μπορεί αυτή η σχέση μπορεί να προχωρήσει σε κάτι πιο σοβαρό…
-
Είναι όλα θέμα προφοράς…

Έτσι και η Siri… Είναι αγγλομαθής (us ή uk εσείς επιλέγετε). Τι σημαίνει αυτό; Ό, τι αν θέλετε να πείτε μια κουβέντα παραπάνω (ήτοι εντολή) θα πρέπει να την πείτε σωστά. Διαφορετικά, θα την ακούσετε να διαμαρτύρεται, ότι δε σας καταλαβαίνει.
Το βασικότερο, βέβαια, είναι ότι η Siri σχεδιάστηκε/δημιουργήθηκε για να γίνει ο καθημερινός σας βοηθός. Υποθέτω, ότι στον καθημερινό σου βοηθό θες να μιλάς στη μητρική σου γλώσσα άμεσα και γρήγορα. Οπότε το γεγονός, ότι η Siri δεν καταλαβαίνει τα ελληνικά είναι ένα μειονέκτημα από μόνο του.
-
“Sorry, Nikos. I can’t look for places in Greece”
Πείτε την αλήθεια… όσοι έχετε το 4S και τη Siri ενεργοποιημένη….Πόσο συχνά το ακούτε αυτό;Οκ… δεν απαιτεί κανείς από τη Siri, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, να καταλαβαίνει ελληνικά. Αλλά, όταν βλέπεις τον Αμερικάνο ή τον Άγγλο ή το Γάλλο κ.ο.κ. να λέει “I need a coffee” και η Siri να πασχίζει να του βρει μια καφετέρια κοντά στο σημείο, που βρίσκεται… ε όσο να ‘ναι ζηλεύεις.
Η ουσία είναι, ότι προς το παρόν αυτή η δυνατότητα της Siri δεν είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα.
-
“Όσο περνάει ο καιρός νιώθω, ότι με τη Siri απομακρυνόμαστε… Ένα κενό δημιουργείται ανάμεσά μας”

Υπήρξε ο ενθουσιασμός και επήλθε η διάσταση…Όσο περνάει ο καιρός, μειώνεται η χρήση της Siri και το iPhone 4S γίνεται iPhone 4 με ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη κάμερα…
-
Συνοψίζοντας …( & μιλώντας σοβαρά)
Η Siri είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο με τρομερές προοπτικές. Οι δυνατότητές της (με τη συμβολή και του WolframAlpha) είναι τεράστιες. Προφανώς, όλες οι εταιρίες θα χτίσουν (ήδη το κάνουν / και το έκαναν) σε αντίστοιχες εφαρμογές.Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ένας Έλληνας χρήστης του iPhone 4S το χρησιμοποιεί και το χαίρεται, όπως ένας π.χ. Αμερικανός.
Προσωπικά, έχω πάψει να της πολύ-μιλάω και αρκούμαι στο να τη χρησιμοποιώ μόνο, όταν οδηγώ, όπου με το κουμπί του hands-free της λέω Call τον τάδε ή το δείνα.
Φυσικά, υπάρχει η πιθανότητα πολλοί Έλληνες χρήστες του 4S να έχουν τελείως, διαφορετική άποψη και η Siri, όντως, να αποτελεί έναν καλό βοηθό. Τα πάντα είναι σχετικά και η παρούσα ανάρτηση, κυρίως, χιουμοριστική…
http://macloud.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου