Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες κόσμου και επεισόδια στο Σύνταγμα



Επεισόδια ξεκίνησαν  λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα μπροστά από το μνημείο
του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διοργανώνουν συνδικαλιστικοί , πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας, τα οποία συζητούνται σήμερα στη Βουλή. Τα επεισόδια άρχισαν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού στο «φράγμα» των ΜΑΤ, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου – λάμψης και απώθησαν τους πρωταγωνιστές. Ο τραυματίας αστυνομικός παρελήφθη από ασθενοφόρο.
Τα επεισόδια συνεχίζονται στους γύρω από την πλατεία Συντάγματος δρόμους.

Ομάδες περίπου 300-400 κουκουλοφόρων  συγκρούονται με αστυνομικούς ,οι  οποίοι κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ.

Με συμπτώματα δύσπνοιας μεταφέρθηκε στη βουλή,ο Μανώλης Γλέζος, ενώ πολίτες κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.
Χιλιάδες κόσμου ,που απομακρύνθηκε από το Σύνταγμα λόγω των δακρυγόνων,παραμένει στους γύρω δρόμους. Πριν από λίγο αρκετοί επέστρεψαν στο χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το Reuters υπολογίζει το συγκεντρωμένο πλήθος σε δεκάδες χιλιάδες, σημειώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων μηνών, ενώ για 100.000 διαδηλωτές κάνουν λόγο άλλες πηγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Νομική όταν άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Ίδρυμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με χημικά.
Από τις 17:00 πλήθος κόσμου συνέρρεε  στην πλατεία Συντάγματος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου μνημονίου .
Την ίδια ώρα ξεκίνησε στην Ομόνοια και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστοί και κατάμεστοι από κόσμο, ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας είχαν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρίσκονταν άντρες των ΜΑΤ, σε απόσταση αναπνοής από το πλήθος των διαδηλωτών.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη.
Από χθες ,έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο της Αστυνομίας με  αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά  και προληπτικούς ελέγχους. Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν ξεπερνούν τις 6.000.

http://www.antinews.gr/2012/02/12/147520/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...