Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

TOYOTA Prius C


Toyota-Prius-C
Ήρθε ο καιρός για τον αντικαταστάτη του επιτυχημένου Prius II ;
Μάλλον ναι και εάν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από έναν αναγνώστη του Carscoop , δείχνουν την πραγματική εμφάνιση του νέου υβριδικού της TOYOTA.

Στο εσωτερικό το ταμπλό θα είναι σχεδόν κεντρικά τοποθετημένο ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να αλλάξει η όψη της καμπίνας με διαφορετικές ταπετσαρίες και χρώματα.

Το  Prius C έχει μήκος  3995 χιλιοστά , 1.695 χιλιοστά πλάτος, και 1.445 χιλιοστά ύψος, και το μεταξόνιο θα είναι στα 2.550 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το τελευταίο Yaris.

Το φυλλάδιο λέει επίσης ότι η ισχύς θα προέρχεται από μια υβριδική μονάδα που συνδυάζει ένα 1.5 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με 74HP στις 4.800 σ.α.λ. και 111Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ., και έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει έως και 61 HP και 169Nm  με CVT (Κιβώτιο ταχυτήτων συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης). Η συνδυασμένη παραγωγή του υβριδικού συστήματος θα ανέρχεται στους 100HP.

Η Toyota εκτιμά την κατανάλωση καυσίμων στα 35,4 km / lt  ή 2.8lt/100km) στον ιαπωνικό JC08 κύκλο οδήγησης στην πόλη και μέχρι 40 km / lt ή 2,5 lt/100 km) εκτός πόλης.
Βέβαια οι τυποποιημένες καταναλώσεις που ισχύουν στην Ιαπωνία διαφέρουν από τις Ευρωπαϊκές και αμερικανικές τυποποιημένες μετρήσεις.

Το Prius C αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το Δεκέμβριο, ενώ η Toyota πρόσφατα αποκάλυψε ότι το βορειοαμερικανικό ντεμπούτο θα λάβει χώρα στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2012.
 
Toyota-Prius-Cin
Toyota-Prius-C2
Toyota-Prius-C3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...