Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

STOP ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ;

antibiotika

Όλοι περίπου γνωρίζουμε για την δράση των αντιβιοτικών για την καταπολέμηση διαφόρων μολύνσεων. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι η συχνή χρήση αυτών κάνει το ιό ανθεκτικό προς αυτά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του WHO (World Health Organization) πριν 2 χρόνια, η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία, αλλά οι πολιτικοί, το κοινό και τα ΜΜΕ άργησαν να καταλάβουν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης.

Η ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση) ξεκίνησε 5ετές σχέδιο δράσης της Επιτροπής για τη μικροβιακή αντοχή (AMR), την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, η οποία υποστηρίζεται από οργανώσεις συμπεριλαμβανομένης της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, καθώς και την BSAC οι οποίες έχουν επίσης ενεργό ρόλο με τις διάφορες εκστρατείες.Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παγκόσμια συνεργασία για να ωθήσει το θέμα των αντιβιοτικών στην κορυφή της ατζέντας της υγείας.

Η φαρμακευτική βιομηχανία διαπιστώνει ότι μετά τις δαπάνες και τα πολλά χρήματα για την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου, τότε είναι που αντιμετωπίζουν πολλούς νομικούς φραγμούς, και έτσι τα νέα φάρμακά τους μέχρι την τελική έγκριση δεν είναι αποτελεσματικά για πολύ, επειδή το βακτήριο γρήγορα αναπτύσσει αντίσταση σε αυτό.

Επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η προσέγγιση των δοκιμών φαρμάκων για τα αντιβιοτικά. Ερευνητές προσλαμβάνουν άτομα με λοιμώξεις που δεν έχουνε κατ 'ανάγκην μολυνθεί με το βακτήριο που το φάρμακο έχει σχεδιαστεί για να σκοτώσει, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν στο κατά πόσο η παγκόσμια κοινότητα θα συνεργαστεί αρμονικά για την επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...