Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

NISSAN LEAF : Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

leaf
Και να που οι Ιάπωνες τα κατάφεραν ξανά! Έβγαλαν στην παραγωγή το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής. Σε συνεργασία πάντα με την RENAULT ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια ένα τολμηρό σχέδιο για την προετοιμασία και εξέλιξη του πρώτου Ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Πολλά πρωτότυπα δοκιμάστηκαν εξαντλητικά και σε όλες τις συνθήκες και στα μέσα του 2011 άρχισε η παραγωγή στην Αμερική (πώληση μόνο) του επαναστατικού NISSAN LEAF και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στα πρώτα βήματα αυτού του δύσκολου εγχειρήματος .

Ο πρόεδρος της RENAULT-NISSAN Carlos Ghosn πίστεψε για την μελλοντική επιτυχία του PROJECT και έδωσε μεγάλη προτεραιότητα για την εξέλιξη και φυσικά τεράστια χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος . Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό όπου τεχνολογικά τα συμβατικά μοντέλα της εταιρείας “ξέμειναν”  από τεχνολογία και απόleafin τον ανταγωνισμό.

Τι δεν έχει το NISSAN LEAF ;

Το LEAF λοιπόν δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, τέρμα τα εμβολα οι βαλβίδες εκκεντροφόροι, ιμάντες, φίλτρα λαδιού, αέρα, κιβώτιο ταχυτήτων, εξάτμιση και εκατοντάδες άλλα πράγματα που κάνουν το αυτοκίνητο ένα εξαιρετικά πολύπλοκο όχημα. Το LEAF δεν έχει μίζα οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε εκείνο το χαρακτηριστικό ήχο που προσπαθεί να βάλει σε ζωή τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

CGΣτο LEAF όλα εξελίσσονται ήσυχα! πατάς το κουμπί εκκίνησης μετά το γκάζι όπως τα συμβατικά αλλά θόρυβος κινητήρα πουθενά! μόνο ο θόρυβος από τα λάστιχα και τυχόν μη καλή συναρμογή των πλαστικών στο ταμπλό , κάτι που η NISSAN δείχνει να το έχει προσέξει αρκετά.  Εσωτερικά έχει χώρο για 5 άτομα με χώρους τυπικού hatchback .

Ο Ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 80KW 109ps με απλά ικανοποιητικές επιδόσεις και αυτονομία με πλήρη φόρτιση που πλησιάζει τα 170 χιλιόμετρα . Πλήρη φόρτιση με οικιακό ρεύμα φτάνει στις 8 ώρες , ενώ με τους ταχυφορτιστές χρειάζεται στα 30 λεπτά για το 80% χωρητικότητας της μπαταρίας. Μάλιστα η NISSAN εξελίσσει νέο σύστημα ταχυφορτιστή όπου θα χρειάζεται μόνο 10 λεπτά η διαδικασία που αναφέραμε προηγουμένως.

Σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με άλλα πρωτοποριακά συστήματα που απαρτίζουν αυτό το σημαντικό αυτοκίνητο.

Nissan_Leaf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...