Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 30%


DehΌλα καλά και όλα ωραία μέχρι τώρα αφού παραλάβαμε σχεδόν όλοι τον κεφαλικό φόρο στη ΔΕΗ άσχετα με το πόσοι θα τον πληρώσουνε, έρχονται και νέες εξωφρενικές απαιτήσεις από την ΔΕΗ για αυξήσεις που θα φτάσουν το 30% και μάλιστα επηρεάζοντας τα νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.


Μιλάμε για τεράστια μεγέθη αυξήσεων και όλα αυτά γιατί το απαιτεί το μνημόνιο του 2010 που υπογράψανε οι "Κυβερνώντες" για να βοηθήσουνε με τον τρόπο αυτόν τους ιδιώτες επενδυτές ώστε να έχουνε ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι η αιτία για τις αυξήσεις αυτές οφείλετε στην αύξηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο που έγινε φέτος για πρώτη φορά από το Μεσοπρόθεσμο και ως συνέπεια θα επιβαρυνθεί με 200.000.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης αναφέρετε ότι το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο κατά 20% σε αντιστοιχία με πέρσι. Υπολογίστε και το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και τους κατοίκους σε μη διασυνδεδεμένα νησιά σε τιμές κάτω του κόστους, και έχετε ένα δείγμα σύμφωνα με την ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Από την άλλη το υπουργείο υποστηρίζει ότι τα περί αυξήσεων 30% είναι απολύτως αβάσιμα και δεν είναι πραγματοποιήσιμο συνυπολογίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει το μέσο νοικοκυριό. Παραδέχονται όμως το μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΦΚ για το φυσικό αέριο που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς αλλά και από τους ιδιώτες προμηθευτές!

Το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση θέλει το καλύτερο για την ΔΕΗ και καταναλωτές ευχαριστημένους αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ θέλει το καλύτερο για την Επιχείρηση αλλά αυτή τη φορά τους πελάτες δυσαρεστημένους . Ποιος έχει δίκιο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...