Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

O Head ευχαριστεί την Renault

Η Ριζική βελτίωση της Williams φέτος, μετά από τους πέντε βαθμους και την πανωλεθρία του 2011, έχει πολλά να κάνει με τη Renault. Αυτή είναι η άποψη του πρώην συνιδιοκτήτης και επικεφαλής τεχνικού Patrick Head της διάσημης βρετανικής ομάδας, ο οποίος πλέον ασχολείται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των Grove-made αυτοκίνητων.

"Έχω πάντα μια καλή ματιά σε αυτό που κάνουν," είπε πρόσφατα στην Βραζιλιάνικη Estado de S.Paulo, "αλλά ασχολούμαι με άλλα πράγματα τώρα."
Πέρυσι, τα καλύτερα αποτελέσματα της Cosworth-powered FW33 ήταν ένα ζευγάρι από την ένατη θέση, από τον Rubens Barrichello.

Τώρα, με τον πρωταθλητή Renault V8, η νέα FW34 έχει πετύχει ήδη 53 πόντους, συμπεριλαμβανομένου της πρώτης νίκης της Williams από το 2004.
Ο Head είπε στον δημοσιογράφο Livio Oricchio ότι ο καλύτερος «αεροδυναμικός σχεδιασμός" της FW34 κατέστη δυνατό σε μεγάλο βαθμό λόγω των "χαρακτηριστικών του κινητήρα της Renault."

Ο Oricchio είπε ότι τα σώματα μπορεί να είναι μικρότερο, με τον κινητήρα Renault γενικότερα να είναι μικρότερος και χαμηλότερος από αυτών της Cosworth.
"Μπορούμε να κάνουμε ένα αυτοκίνητο με καλύτερη αεροδυναμική και κατανομή του βάρους. Αυτό (ο κινητήρας της Renault), ήταν η ισχυρότερη επίδραση στην αποδοτικότητα του έργου του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Head.


ΠΗΓΗ:formula-one.speedtv.com
Photo:autoweek.com

http://renaultnewsgr.blogspot.gr/2012/08/o-head-renault.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...