Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο λαός ζητεί συνέπεια και σθένος.!


Ο χαρακτηρισμός των περικοπών μισθών και συντάξεων από τον κ. Σαμαρά, ως «λάθος συνταγή» και η προεκλογική υπόσχεσή του ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων, για την ελάφρυνση του Λαού, είχαν δώσει στους Έλληνες, που τον έφεραν στην εξουσία, την ελπίδα καλυτέρων ημερών.

Αλλά η μεν επαναδιαπραγμάτευση αναβλήθηκε, όπως μας είπαν, για καταλληλότερο χρόνο, για δε τη συγκέντρωση των χρημάτων, που απαιτούν... οι δανειστές μας manu militari, εφαρμόζεται η ίδια συνταγή, δηλαδή οι περικοπές μισθών και συντάξεων. Ωσάν μόνον δι΄ αυτών να είναι δυνατόν να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος.
Είναι αλήθεια, πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να περιστείλει ορισμένες δαπάνες, περιωρίσασα τους δημόσιους οργανισμούς και τα φυλασσόμενα πρόσωπα, που τάχα κινδύνευαν.
Παραλλήλως όμως – και προς γενική κατάπληξη – διόρισε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προϊστάμενο διευθύνσεως της Τραπέζης Ελλάδος, με υπέρογκο μηνιαίο μισθό. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας «ως ταύρος εν υαλοπωλείω» επιπίπτει επί των συνταξιούχων, λέγων, ότι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 580 ευρώ μηνιαίως, στα οποία ανέρχεται ο σύγχρονος μισθός, κατ΄ απαίτηση της Τρόικας, δεν είναι νοητό να έχουν συντάξεις ανωτέρου ποσού. Χωρίς να εκτιμά καν το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι αυτοί έχουν υποβληθεί σε κρατήσεις από μεγαλύτερο μισθό επί 40 ή και 50 ολόκληρα χρόνια.
Ο ίδιος υπουργός θέλει να επιβάλει ειδική φορολογία σε όσους συνταξιούχους έλαβαν ποσό εφ΄ άπαξ ανώτερο του καταβαλλομένου σήμερα, έστω και εάν είχαν καταβάλει εισφορές. Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι φυσικό να έχει δημιουργηθεί μεταξύ των συνταξιούχων πλήρης ανασφάλεια και οργή.
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 15 § 2) η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος αυτός, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγουμένης αδείας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της πολιτικής στάθμης των προγραμμάτων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεοράσεως, και η πολιτική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και της προστασίας της παιδικής ηλικίας και της νεότητος.
Αλλ’ ο λαός καθημερινώς ακούει, από διαφόρους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δημοσιογράφους ή άλλους, που εμφανίζονται ως οικονομικοί αναλυτές ή ειδήμονες, να ομιλούν με βεβαιότητα περί επανόδου της Ελλάδος στη δραχμή, των συνεπειών αυτής, των κινδύνων διαλύσεως της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και περί άλλων πολλών.
Εντούτοις, η Εισαγγελική Αρχή ουδέποτε εφήρμοσε τη διάταξη του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικος, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, δια της οποίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή, η εκ δόλου διασπορά με οιοδήποτε τρόπο ψευδών ειδήσεων ή φημών ικανών να επιφέρουν ανησυχία ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέσθηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών και σε χρηματική ποινή 590.000 ευρώ. Αν δε η πράξη τελέσθηκε εξ αμελείας ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Οι τηλεπαρουσιαστές έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και πιστεύουν ότι δικαιούνται να εκφέρουν οιανδήποτε ανεύθυνη κρίση, πλήττουσα ακόμη και αρχηγούς ξένων κρατών, χωρίς κανένα περιορισμό. Ευλόγως επομένως ο Λαός επηρεάζεται από αυτούς και ενίοτε εξαχρειούται, με αποτέλεσμα να μεταστρέφεται και η πολιτική του κρίση.
Η αύξηση της εγκληματικότητος επιτείνει την ανασφάλεια του Λαού, εκ της αισθητής ελλείψεως κρατικής μερίμνης. Εκτάσεις, που ως εκ της φύσεώς τους θα έπρεπε να ανήκουν στο Δημόσιο, ως δασικές και πευκόφυτες, αφού καταλαμβάνουν ολόκληρες πλαγιές βουνών μέχρι της θαλάσσης, μεταβιβάζονται από ιδιώτες προς αλλοδαπούς επιχειρηματίες οι οποίοι στη συνέχεια εκτελούν σοβαρότατα έργα οδοποιίας και ανεγείρουν πολυτελέστατα οικοδομήματα, τελούντα υπό συνεχή βιντεοσκόπηση, φυλασσόμενα δε από ειδικούς φρουρούς και εκτεινόμενα μέχρι δημόσιου χώρου λιμενίσκων. Ευλόγως οι πολίτες διερωτώνται, πώς αποκτήθηκε η κυριότητα επί των εκτάσεων αυτών και γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν προέβαλε ιδιοκτησία επί τούτων.
Ήδη από αγγελίες εφημερίδων πληροφορούμεθα ότι Ρώσσοι και άλλοι αλλοδαποί επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν παραθαλάσσιες βίλες και εκτάσεις. Φοβούμεθα ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα φυσικό λιμανάκι για τους Έλληνες κολυμβητές. Όλα θα ανήκουν σε ξένους και θα φιλοξενούν πλουσίους και πολιτικούς από όλο τον κόσμο.
Είναι εύλογο, η κυβέρνηση να επιδιώκει επενδύσεις δυναμένας να συμβάλουν στην ανάσχεση της υφέσεως, όχι όμως και δια της εκποιήσεως εκτάσεων ανηκουσών στο Δημόσιο, ως εκ της φύσεώς των, και κατά τρόπο μη δυνάμενο να ελεγχθεί από τους νομιμοποιουμένους να ενδιαφέρονται για τη διάθεση τούτων πολίτες.
Το φαινόμενο της αγοράς εκτάσεων ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, από αγνώστους αλλοδαπούς επιχειρηματίες ή ιδιώτες, παρατηρείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, ιδιαιτέρως δε στην Κρήτη, όπου η εξαγορά γης έχει και ιδιαιτέρα σημασία για την εθνική ασφάλεια και την ενότητα της χώρας.
Η εφημερίδα Der Spiegel αναγράφει πως η καλυτέρα λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία. Αξιωματούχοι όμως της Ευρωζώνης αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες επραγματοποίησαν περισσότερα από όσα ανέμεναν. Ο λαός δεινοπαθεί χωρίς ορατό τέλος των δοκιμασιών του. Το Κράτος υπεχρέωσε τα Ασφαλιστικά Ταμεία να αγοράσουν ομόλογά του και στη συνέχεια τα «εκούρευσε». Υγιέστατα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως αυτό των Νομικών, αναγκάζονται να κόψουν τις παροχές προς τους ασφαλισμένους τους.
Οι υπεύθυνοι της σημερινής καταστάσεως είναι στο απυρόβλητο. Και καλούνται οι ανεύθυνοι πολίτες να πληρώσουν τα εγκλήματά τους. Ενώ οι πολιτικοί συλλήβδην ανέχονται αναισχύντως να τυγχάνουν προνομιακής παραγραφής των εγκλημάτων τους!

Βασ. Α. Κόκκινος
http://gianniotis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3015.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...