Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

HTC One X, το καλύτερο Android smartphone που κυκλοφορεί [Review]


Έχουν περάσει  αρκετά τηλέφωνα από τα χέρια μου αλλά σαν το HTC One X  όχι. Το θεωρώ και θα το αναφέρω εξαρχής πως είναι το καλύτερο Android τηλέφωνο που...
έχω δουλέψει ποτέ μέχρι τώρα και θα σας αναλύσω στην συνέχεια τους λόγους.



Εξωτερικά
Εξωτερικά το HTC One X  μετράει 134.4 x 69.9 x 8.9 χιλιοστά, με το βάρος της συσκευής να αγγίζει τα 130 γραμμάρια. Στο χέρι η συσκευή κάθεται πάρα πολύ καλά ενώ ταυτόχρονα σου δίνει την αίσθηση πως είναι ένα πάρα πολύ ελαφρύ τηλέφωνο, πράγμα που είναι θετικό καθώς οριακά χωράει στην παλάμη του ενός χεριού. Η οθόνη μετράει 4,7 ίντσες μπροστά καλυπτόμενη από Gorilla Glass ενώ κάτω από αυτή έχουμε τρία κουμπιά τεχνολογίας capacitive.
Η όλη κατασκευή είναι πραγματικά για σεμινάριο ενώ η unibody κατασκευή σε συνδυασμό με το polycarbonate υλικό απλά σκοτώνουν και σου δίνουν την αίσθηση ότι το τηλέφωνο δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.

Αριστερά έχουμε την υποδοχή για Micro USB , δεξιά τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η 8 megapixel κάμερα, το λογότυπο της HTC, το ηχείο, το λογότυπο Beats Audio αλλά και μια υποδοχή για την σύνδεση με συγκεκριμένα  dock της HTC.



Εσωτερικά
Εσωτερικά του τηλεφώνου συναντάμε έναν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων και συγκεκριμένα τον Nvidia Tegra 3 χρονισμένο στα 1.5 GHz παρέα με την ULP GeForce για τα γραφικά. Η μνήμη RAM είναι στο  1GB . Το HTC One X απλά δεν καταλαβαίνει τίποτα όσες εφαρμογές και αν του βάλεις όσο απαιτητικές και αν είναι. Όλα δουλεύουν ρολόι εκτός  από την πλοήγηση στο HTC Sense που σου δίνει την αίσθηση ότι καθυστερεί ελάχιστα, βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα.



Κάμερα
Η HTC διαφημίζει χωρίς κανέναν ενδοιασμό την κάμερα του HTC One X και πολύ καλά κάνει, η κάμερα του τηλεφώνου είναι εκπληκτική και αυτό οφείλεται στην δυνατότητα της να συγκεντρώνει αρκετό φως ο φακός, έτσι και κατά την διάρκεια της νύχτας οι φωτογραφίες είναι αρκετά φωτεινές και με λεπτομέρειες. Στα τεχνικά τώρα η κάμερα του τηλεφώνου είναι στα 8 megapixels με ανάλυση 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash ενώ στο βίντεο πετυχαίνει ανάλυση 1080p στα 30fps ενώ η HTC μας δίνει την δυνατότητα να παίρνουμε φωτογραφίες ταυτόχρονα ενώ κάνουμε εγγραφή βίντεο.

Ακόμη υπάρχουν δυνατότητες όπως αναγνώριση προσώπου και smile detection τα οποία λειτουργούν όπως θα έπρεπε αλλά και HDR. Για να τελειώνουμε με την πίσω κάμερα υπάρχει επιλογή για BURST Mode όπου κρατώντας παρατεταμένα το shooter (στην οθόνη) μπορεί το τηλέφωνο να τραβήξει σε σειρά 99 φωτογραφίες ενώ το Autofocus δουλεύει σαν τρελό.
Τέλος, στο μπροστά μέρος της συσκευής κάθεται πάνω δεξιά στην γωνία μια δεύτερη κάμερα η οποία είναι στα 1,3 mεgapixels με δυνατότητα καταγραφής βίντεο στα 720 p η οποία αποσκοπεί για βίντεο κλήσεις αλλά και ως καθρέφτης.



Οθόνη
Είσαι στο μυαλό σαν κάτι μαγικό λέει ένα οπαδικό σύνθημα, έτσι μπορεί να περιγραφεί και η οθόνη του HTC One X. Ωραιότερη οθόνη δεν έχω ξαναδεί σε συσκευή. Η έννοια του πίξελιάσματος δεν υπάρχει απλά, η γωνία θέασης είναι εντυπωσιακή δεν θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη ενώ η θέαση της στον ήλιο δεν έχει κανένα πρόβλημα, όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στα χαρτιά η ανάλυση της είναι 720 x 1280 pixels στις 4,7″ με 312 ppi pixel density, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι  Super IPS LCD2.



Μπαταρία
Η μπαταρία του HTC One X με εντυπωσίασε και αυτή, αφού με συνεχή σύνδεση στο ίντερνετ για να έρχονται οι ειδοποιήσεις, ομιλία αλλά και λίγα sms καθώς επίσης και πλοήγηση το ίντερνετ τα κατάφερε αρκετά καλά βγάζοντας μιάμιση μέρα πριν συναντηθεί με τον φορτιστή και πάλι. Σε όχι και τόσο απαιτητική χρήση μπορεί άνετα να βγάλει δύο μέρες.
Η μπαταρία του είναι στα Li-Po 1800 mAh αλλά η HTC παρέα με τον Tegra 3 έχουν καλή δουλειά στον τομέα της κατανάλωσης.



Λοιπά χαρακτηριστικά
Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι έχει παραληφθεί ή τα λιγότερο σημαντικά. Το One X έρχεται με 32GB ενσωματωμένης μνήμης όπου τα 25 είναι διαθέσιμα προς τον χρήστη για περιεχόμενο, με τα υπόλοιπα να χρησιμοποιούνται για εφαρμογές και γενικότερα για το λειτουργικό σύστημα.Ακόμη όσοι το αποκτήσουν θα πάρουν δωρεάν για δύο χρόνια 25 GB αποθηκευτικού χώρου στο Dropbox. Υπάρχει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, ταχύτητες δικτύου HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, Bluetooth v4.0 με A2DP,NFC, Ράδιο με RDS ,  A-GPS και τέλος ήχος με τις ευλογίες της Beats Audio με πολύ καλά αποτελέσματα.



Επίλογος
Στον συγκεκριμένο επίλογο, αυτό που έχω να πω είναι πως το HTC One X είναι το καλύτερο Android τηλέφωνο που έχω δουλέψει ποτέ. Ο όλος σχεδιασμός παρόλο το μέγεθος της συσκευής δεν προβληματίζει στο χέρι ενώ όλα λειτουργούν ρολόι χωρίς καθυστερήσεις. Το Sense 4.0 (το οποίο αναλύεται στο βίντεο στην συνέχεια) είναι εκεί απογειώνοντας την εμπειρία χρήσης με έξυπνες προσθήκες ενώ η κάμερα μπορεί να απαθανατίσει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Έτσι λοιπόν, αν έχετε τα περίπου 700 ευρώ που κοστίζει, μην κοιτάξετε αλλού, θα σας καλύψει απόλυτα σε οτιδήποτε και αν ζητήσετε.

http://www.madfortech.com/2012/05/htc-one-x-review/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...