Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Οι αποθήκες του Amazon είναι κάτι μαγικό

Οι αποθήκες του Amazon είναι κάτι μαγικό

Θα μου πεις, και τι έχει ρε φίλε μια αποθήκη για να την λες μαγική; Δεν είναι η έννοια της αποθήκης που είναι μαγική, ούτε καν σαν λέξη δεν σου κάνει κάτι, αλλά μαγικός είναι ο τρόπος που ένα site με αμέτρητα προϊόντα και αποστολές σε όλο το κόσμο καταφέρνει να έχει σχεδόν πάντα stock και αμέτρητα είδη προϊόντων έτοιμα για παράδοση ακόμη και την ίδια μέρα της παραγγελίας.

Ο λόγος φυσικά για το Amazon, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο. Ενώ το να παραγγείλει κανείς κάτι από το Amazon είναι μια διαδικασία απλή που δεν θα πάρει πάνω από δεκάλεπτο, η ουσία γίνεται στο παρασκήνιο με χιλιάδες εργάτες και αποθήκες που πιάνουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Οι αποθήκες του Amazon είναι κάτι μαγικό

Το Amazon, για να καλύψει τις ανάγκες του σε stock έχει 80 τεράστιες αποθήκες τοποθετημένες σε όλο τον κόσμο σε στρατηγικά σημεία. Όπως αναφέρει το ίδιο το Amazon, το μυστικό της οργάνωσης και της επιτυχίας είναι τα barcodes, κάθε τι που υπάρχει μέσα διαθέτει barcode όπου μπορεί να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή, που βρίσκεται κλπ.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το σύστημα οργάνωσης των αποθηκών αφού είναι βασισμένο στο χάος, καλά καταλάβατε στο χάος. Οι εργαζόμενοι αποθηκεύουν ένα προϊόν όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος ενώ αυτό μπορεί να βρεθεί με την χρήση υπολογιστή. Έτσι, δεν χρειάζεται να χαραμίζεται πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση της αποθήκης, για την εύρεση του σωστού τμήματος κλπ, όπου υπάρχει κενός χώρος καλύπτεται.

Οι αποθήκες του Amazon είναι κάτι μαγικό

πηγή

http://www.madfortech.com/2012/12/amazon-warehouses-explain/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...