Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι τηγανητές πατάτες «ένοχες» για λιποβαρή μωρά

Η πρόσληψη από τις εγκύους υψηλών ποσοτήτων ακρυλαμιδίου το οποίο περιέχεται σε τροφές με υδατάνθρακες κατηγορείται για προβλήματα των βρεφών

Αθήνα

Το ακρυλαμίδιο που περιέχεται σε τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες, τα τσιπς, τα μπισκότα, τα δημητριακά πρωινού αλλά και ο καφές.... γεννά λιποβαρή μωρά.
Αυτό έδειξε διεθνής μελέτη για τη διατροφή με ισχυρή ελληνική συμμετοχή που περιελάμβανε 1.100 έγκυες και τα νεογνά τους από την Ελλάδα, τη Δανία, την Αγγλία, τη Νορβηγία και την Ισπανία.

Χαμηλότερο βάρος, μικρότερη περίμετρος κεφαλής

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Health Perspectives», η κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τροφίμων με μεγάλη περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο συνδέεται με τη γέννηση νεογνών με χαμηλότερο βάρος και με μικρότερη περίμετρο κεφαλής σε σύγκριση με το φυσιολογικό. Η διαφορά βάρους ανάμεσα σε νεογνά των οποίων οι μητέρες εκτέθηκαν σε υψηλές ποσότητες ακρυλαμιδίου και σε εκείνα των οποίων οι μητέρες είχαν χαμηλή έκθεση στην ουσία έφθανε τα 132 γραμμάρια, ενώ η διαφορά στην περίμετρο της κεφαλής έφθανε τα 0,32 εκατοστά.

Έχει αποδειχθεί ότι το χαμηλό βάρος του νεογέννητου συνδέεται με διάφορες αρνητικές βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις …..
 
Συνεχίστε ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...