Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ


manolis-stavroulakis
(φωτο απο εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα)
70 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 25ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
To ψέμμα έχει όχι μόνον κοντά αλλά και χοντρά ποδάρια, όπως αναφέραμε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2, του Σαββάτου.

Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε ότι με κατηγορητήριο 70 σελίδων του σημερινού εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κατηγορούμενος για τον θάνατο 25χρονου φοιτητή, διευθυντικό στέλεχος γνωστού τηλεοπτικού σταθμού. Τελικά εκεί που πιστεύαμε ότι η θεία δική είναι ανύπαρκτη, την αντικατέστησε η ανθρώπινη με δικαστές που καλούνται να πράξουν το καθήκον τους. Ο συγκεκριμένος κύριος θα καθίσει στο σκαμνί την Δευτέρα το πρωί στις 9, γιατί ως διαχειριστής δημοτικής εταιρείας του Δήμου Αμαρουσίου επί δήμαρχου Τζαννίκου, φέρεται να διαχειριζόταν τις φονικές διαφημιστικές πινακίδες πάνω στις οποίες καρφώθηκε και σκοτώθηκε το παιδί. Είναι γνωστή η βρωμοδουλειά που γινόταν με τις σκοτώστρες των οδικών δικτύων, όπως είναι γνωστό πως μερικοί έκαναν περιουσίες κάνοντας μπάνιο σε τζακούζι με το αίμα αθώων. Ελπίζουμε οι δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δικάσουν δίκαια και αμερόληπτα μακριά από πολιτικές και μνημονιακές οχλήσεις ή πειρασμούς.

stavroulakis2


Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ
Ο Γιάννης Σταυρουλάκης σκοτώθηκε εξαιτίας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, στις 19 Δεκεμβρίου 2005. Ήταν μόλις 25 ετών. Για το θάνατό του έχει ήδη καταδικαστεί η εταιρεία που είχε παρανόμως τοποθετήσει την πινακίδα σ' εκείνο το σημείο ενώ εκκρεμούν αγωγές των γονιών του εναντίον του Δήμου Αμαρουσίου που επίτρεψε την παρανομία αυτή. Πρόκειται για μια νησίδα ασφαλείας στην Λεοφώρο Κηφισίας. Για το συγκεκριμένο σημείο (όπως και για όλη τη Λεωφόρρ) υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει την υπαίθρια διαφήμιση, ενώ ο Νόμος απαγορεύει οποιοδήποτε εμπόδιο «φυτεύεται» επάνω σε νησίδα ασφαλείας.

Η νησίδα ασφαλείας, ονομάζεται έτσι, για ευνόητους λόγους... Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες ο Σταυρουλάκης οδηγούσε με λιγότερο από 50 χλμ/ώρα και δεν ήταν μεθυσμένος. Ακόμα κι αν ήταν όμως, η παράνομη διαφημιστική πινακίδα δεν είχε καμία δουλειά σ' εκείνο το σημείο για να τον σκοτώσει. Παρ' όλο που την απαγορεύει ο Νόμος όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί. Μια ημέρα μετά το θάνατο του Σταυρουλάκη, η πινακίδα επανατοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο, και ξηλώθηκε μόνο όταν ο πατέρας του άτυχου νέου άρχισε να εξεγείρεται και να ψάχνει τους υπευθύνους...
Ακόμα χειρότερα, 20 μέτρα πιο μακριά, άλλες πινακίδες περιμένουν να προκαλέσουν νέες ανθρωποκτονίες. Σήμερα μάλιστα, οι επιχειρήσεις της υπαίθριας διαφήμισης απειλούν σε νέα καμπάνια τους την κοινωνία με 20.000 ανέργους, αν καταπολεμηθεί η υπαίθρια διαφήμιση.

http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=620:2012-03-25-18-42-00&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...