Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο Παπουτσής και τα... ακίνδυνα χημικά


Γράφει η Σοφία Τ.

Απάντηση σε ένα πολιτικό περίττωμα το οποίο, πριν την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων τα τελευταία 2 χρόνια και την ρήψη δακρυγόνων ακόμα και κατά 2 συμβόλων της Αντίστασης σε ναζί και χούντα, είναι υπεύθυνο για τον χαμό 80 ατόμων σε ναυάγιο (ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, 26/09/2000), που είπε ότι τα χημικά είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης.


Υπάρχουν βαθμίδες καταστολής στην Δημοκρατία του Παπαδημίου!
Θες και ευχαριστώ για τα χημικά τα απαγορευμένα των ΛΗΓΜΕΝΩΝ δακρυγόνων, με βάση τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ;
«Τα χημικά είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι πλαστικές σφαίρες, δεν είναι νερά. Δέχθηκα κριτική επειδή δεν επέτρεψα αυτό για το οποίο με κατηγορούσαν: για αστυνομικό κράτος. Αν είχαμε αστυνομικό κράτος θα είχαμε νεκρούς στην Αθήνα»,
αυτό υποστήριξε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο REAL FM.
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής υπεραμύνθηκε του έργου του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως ουδέποτε εδόθη εντολή να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις επειδή προκαλούσαν προβλήματα στην κυβέρνηση.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι σε όλες τις διαδηλώσεις η εντολή ήταν για αυτοσυγκράτηση των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα, η ζωή και η περιουσία των πολιτών και υποστήριξε ότι έγιναν συνολικά 1.700 συλλήψεις κουκουλοφόρων, ενώ σε όποιες περιπτώσεις υπήρχαν εκτροπές στη διάρκεια της εμπλοκής επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές.
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι κάποιοι στην κυβέρνηση του ζητούσαν... την ισοπέδωση των κατοίκων της Κερατέας ή των συγκεντρώσεων ενώ αντίθετα εκείνος επέμεινε στην ανάγκη να προστατευθούν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις μέσα από τις οποίες όμως, όπως είπε, βγήκαν κάποιοι και ζητούσαν από τους καταστηματάρχες προκειμένου να μην τους κάψουν τα μαγαζιά.
Η… ήπια αντίδραση και οι συνέπειές της, με στοιχεία. […] η χρήση των αερίων CS και CN, που είναι και τα βασικότερα συστατικά των σύγχρονων δακρυγόνων, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Γενεύης απαγορεύεται σε καιρό πολέμου.
Επιπρόσθετα βάσει της Σύμβασης του Παρισιού (1993), η οποία έχει κυρωθεί και από την Ελλάδα, η παραγωγή των χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς έχει απαγορευθεί.

Σύμφωνα τoν Διδάκτορα Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιο Σπαντιδέα,
«παρά το γεγονός πως η αστυνομία δεν ανακοινώνει τι περιέχουν τόσο τα δακρυγόνα όσο και τα χημικά με τα οποία βομβαρδίζει τους διαδηλωτές εντούτοις, από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι αυτές οι ερεθιστικές ουσίες δρουν τοξικά. Κυρίως στο δέρμα και στα μάτια, ενώ παράλληλα προκαλούν ασφυκτικά φαινόμενα από το αναπνευστικό σύστημα.
Δηλαδή εισπνεόμενα τα χημικά και τα δακρυγόνα ερεθίζουν το τραχειοβροχικό δέντρο των πνευμόνων με αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονη δύσπνοια και φοβερή δυσφορία, αυτό για τα φυσιολογικά άτομα.
Στα άτομα όμως που έχουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, μπορεί η εισπνοή τέτοιων ουσιών να είναι μοιραία. Δηλαδή μπορούν να τους προκαλέσουν είτε ανακοπές, σε καρδιολογικά άτομα που έχουν στεφανιαία πάθηση ή μια καρδιακή ανεπάρκεια. Άτομα που πάσχουν από άσθμα ή από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια καταλήγουν στο νοσοκομείο με πολύ βαριές αναπνευστικές εκδηλώσεις, ουσιαστικά με αναπνευστική ανεπάρκεια.
Από εκεί και ύστερα, αυτές οι ουσίες, είτε εισπνεόμενες είτε καταπινόμενες δημιουργούν έντονα προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Δηλαδή, πόνους, σφιξίματα, ναυτία, τάσεις για εμετό και εμετούς.
Η επίδρασή τους στο δέρμα είναι αρκετά τοξική, μια και δημιουργούν έντονη φαγούρα και εξανθήματα. Στα μάτια δε, γι΄ αυτό λέγονται και δακρυγόνα, προκαλούν έντονο ερεθισμό του βλεννογόνου του ματιού, με αποτέλεσμα το άτομο να αναγκάζεται να κλείνει τα μάτια γιατί η δακρύρροια είναι φοβερή.
Ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ατόμου από τον χώρο, διαρκούν για αρκετές ώρες ειδικότερα στα άτομα αυτά που θα εισπνεύσουν ή θα καταπιούν αυτές τις χημικές ουσίες.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ
Όπως συμβουλεύει ο γιατρός κύριος Σπαντιδέας «το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να εγκαταλείψουν τον χώρο ιδιαίτερα όσοι έχουν προβλήματα. Δεύτερον, πρέπει να μην παίρνουν βαθιές ανάσες. Δηλαδή να παίρνουν μικρές και ταχείες ανάσες, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν βαθιά μέσα στις κυψελίδες των πνευμόνων τους τα τοξικά αέρια και οι χημικές ουσίες. Επίσης το συχνό πλύσιμο των χεριών, του προσώπου και γενικά των ακάλυπτων μερών του σώματος κάνει καλό».
http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_3319.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...